Dünya

Kozmetik operasyonu ters gidince yüzü deforme olmuştu; model Linda Evangelista, bir yıl sonra Vogue kapağında

Evangelista'nın yüzü fotoğraflar için bant ve lastiklerle gerildi

19 Ağustos 2022 12:12

Geçirdiği kozmetik prosedürden dolayı yüzü deforme olan model Linda Evangelista, yaşananlardan sonra ilk kez Vogue dergisinin kapağında yer aldı.

BBC’de yer alan habere göre, model Linda Evangelista’nın “yağ dondurma” operasyonu sonucu yüzünün deforme olmasının ardından Vogue dergisine verdiği ilk pozlarda yüzü, çenesi ve boynu bant ve lastik yardımıyla yukarıya doğru çekildi.

Evangelista, fotoğraflardaki hâliyle ilgili “Gerçek hayatta yüzüm ve boynum böyle değil. Dışarıya bant ve lastikle yüzümü germeden çıkamıyorum” dedi. Evangelista, Vogue dergisine yaptığı açıklamarda “Kendimi bu hâlimle sevmeye çalışıyorum” dedi.

Fotoğraflarda yüzündeki deformasyonun gizlenmesiyle ilgili konuşan Evangelista “Fotoğraflar başka. Çünkü burada bir fantezi yaratıyoruz. Hayaller yaratıyoruz. Burada izin olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

Kanadalı model, ameliyat gerektirmeyen bir yağ azaltma operasyonuyla yüzünün deforme olması sonucu bir süre kapalı bir hayat yaşamaya başlamıştı.

Nadir görülen bir yan etkiyle karşılaşan model, “Eğer yan etkileri arasında geçim kaynağını kaybetmek, kendinden nefret edecek kadar depresyona girmenin olduğunu bilseydim bu riski almazdım” dedi.