Gündem

Koruma kararına rağmen katledilen Güler Karslı, "Ben ölünce gelirsiniz Savcı Bey" demiş

Güler Karslı, koruma kararına rağmen önlem alınmadığı için 30 Mayıs’ta boşanma aşamasında olduğu Turan Karslı tarafından, kızı ve torununun gözü önünde katledildi

18 Temmuz 2022 12:17

Boşanma aşamasında olduğu Turan Karslı tarafından katledilen Güler Karslı’nın kızı Elif A.

Güler Karslı, koruma kararına rağmen önlem alınmadığı için 30 Mayıs’ta boşanma aşamasında olduğu Turan Karslı tarafından, kızı ve torununun gözü önünde katledildi. Cinayetin yaşandığı gün şans eseri hayatta kalan Güler Karslı’nın kızı Elif A, ateşli silahla evlerinin basılmasına, ölüm tehditlerine rağmen yeterli önlem alınmaması nedeniyle annesinin katledildiğini söyledi ve “Bizim hikâyemiz böyle olmayabilirdi” dedi.

Evrensel’den Gözde Meydan’ın haberine göre, annesi Güler Karslı’nın 30 yıl boyunca kocası tarafından şiddet gördüğünü anlatan Elif A, sonunda boşanma davası açtığını söyledi. Yıllarca kendisinin şiddete şahit olduğunu söyleyen Elif A, “Boşanmaya karar verdiğinde arkasında durdum. Boşanma davası sonrası tehdit, hakaret her an öldürülme korkusuyla yaşadık aylarca. Annem hayatta kalmak için her şeyi yaptı ama onu korumadılar” dedi. 

Daha önce Turan Karslı’nın oturduğu evin önünde çektiği silahlı videoları göndererek tehdit ettiğini söyleyen Elif A, “Sayısız tehdit mektubu yolladı. Tüm bu delillerle karakol, savcılık gitmediğimiz yer kalmadı. İkinci gidişimizde koruma kararı aldırabildik” dedi.

Koruma kararına rağmen tehditlerin devam ettiğini söyleyen Elif A, tekrar savcıya giderek “Koruma kararı yetmiyor tehditleri devam ediyor, tutuklamıyorsunuz bari elektronik kelepçe takın, bu adam daha önce de birini öldürmeye teşebbüsten içeride yattı” dediklerini söyledi. Savcının kendilerine yapacak bir şey olmadığını söylediğini iddia eden Elif A, “Annem o gün savcıya ‘Ben ölünce gelirsiniz savcı bey’ dedi. Gerçekten öyle de oldu. Olay yerine gelen savcı o savcıydı” dedi.