Gündem

Korsan taksiciyi tehdit eden taksi şoförüne hapis cezası

Hakklarında adli işlem başlatılan üç kişiden biri tutuklandı, ikisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

31 Ocak 2024 16:05

Antalya'da bir uygulama üzerinden korsan taksicilik yapan bir kişiyi tehdit eden üç taksici hakkında adli işlem başlatıldı, bir taksici tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Geçen yıl aralık ayında taksi şoförleri K.A., Ş.C. ve Ü.A.T., araç taşıma uygulaması üzerinden korsan taksicilik yapan Habip Aslan'ın aracını durdurdu.

Taksicilerden K.A., Aslan'ı "Ekmeğime kimse mani olamaz. Senin de mani olmaya çalıştığını görürsem seni bu arabanın içine gömerim" diyerek tehdit etti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Polis ekiplerince yakalanan Habip Aslan, bir firmaya ait uygulama üzerinden iki aydır korsan taksicilik faaliyetini yürüttüğünü, olay sırasında da araçtaki müşteriyle uygulama üzerinden anlaştıklarını beyan etti. Bunun üzerine ekipler, Habip Aslan'ın aracını 60 gün süreyle trafikten men etti.

Uygulama üzerinden aracı çağırdığı tespit edilen Ü.A.T., K.A., ve görüntüleri çeken Ş.C polis ekiplerince gözaltına alındı. Taksi şoförü olduğu tespit edilen üç kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Antalya adliyesine sevk edilen K.A tutuklanırken, Ü.A.T. ile Ş.C tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.