Gündem

Korkusuz yazarı: AKP’ye oy veren emeklilere tavsiyeler; sabahları yataktan çıkmayın böylelikle açlık hissi oluşmaz, peynir yemeyin eklemlerinizde kireçlenme yapar!

"Emeklilik bir tür tatildir, keyfini çıkarın!”

görsel temsilidir

28 Ocak 2024 08:52

Korkusuz yazarı Can Ataklı, açlık sınırının altında kalan ve muhalefet tarafından asgari ücret sınırına çekilmesi talep edilen emekli maaşlarıyla ilgili kaleme aldığı bugünkü yazısında kinayeli bir dille iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

“Bu maaşla geçinmek mümkün mü? Elbette değil. Ama başa gelen çekilir. Çoğu emekli çektiği çileyi bile bile yine AKP’ye oy vermedi mi? Demek bir bildikleri var ki ille de AKP diye tutturdular. Ben de bir iyilik yapayım, AKP’ye oy veren emeklilere bazı tavsiyelerde bulunayım” diyen Ataklı, “tavsiye” diyerek şunları kaydetti:

“- Mümkünse aynı evde 5-6 emekli birlikte yaşayın. Böylelikle sohbet eder, kirayı ve diğer giderleri bölüşür, can sıkıntısından uzak kalırsınız.

- Güne geç başlayın, sabahları mümkün olduğunca yataktan çıkmayın. Böylelikle açlık hissi oluşmaz.

- Kahvaltıda peynir yemeyin; eklemlerinizde kireçlenme yapar. Zeytin yemeyin; tuzludur tansiyonunuzu yükseltir. Çay içmeyin; içindeki tein maddesi uyku düzeninizi bozar.

- Sabah kahvaltısını bir dilim ıslatılmış ekmek ile yapın. Islatılmış ekmekteki karbonhidrat sindirim sisteminde çabucak şekere dönüşür ve size bol bol enerji verir. Her öğünde bir dilim ıslatılmış ekmek tavsiye edilir.

- Kahvaltı sonrası, sefer tasınızı alarak, belediyeler tarafından ücretsiz olarak dağıtılan çorba dağıtım merkezlerine yürüyerek gidin ve sıraya girin. Doğrudan, sefer tasına çorba dolumu yapmayacakları için, birkaç kez sıraya girerek kâğıt bardaklarda alacağınız çorbaları sefer tasınızda stoklayın.

- Et kolesterol yapar, tavuklar zaten organik değil, denizler kirli olduğu için balıklarda ağır metaller olabilir. Dolayısıyla bu yiyeceklerden uzak durun.

- Evde su tüketimini azaltmak için; alışveriş merkezi ya da açık olan cami lavabolarını kullanın. Yanınızda en az 2 adet 1,5 litrelik boş su şişesini de buralarda doldurun ve günlük içme suyu ihtiyacınızı bu şekilde karşılayın.

- Kombi yakmayın, mümkünse öğle yemeğini atlayın ve akşama kadar alışveriş merkezlerinde oturarak gününüzü gün edin. Evinizi hep serin tutun. Bildiğiniz gibi; SOĞUK HAVA kan dolaşımını hızlandırır ve sizleri zinde, genç tutar.

- 1 dilim ekmek ve iki kaşık çorba ile akşam yemeğinizi yedikten sonra hemen yatın. Lambaları açmayın, ozon tabakasını ısıtır. Televizyon izlemeyin, radyasyon yayar. Karanlıkta erken saatte uyumak daha sağlıklıdır. Hem de uzun uzun rüyalar görüp, geçmişe doğru zamanda yolculuk yapar ve ertesi sabah keyifle yeni bir güne uyanırsınız.

- Emeklilik bir tür tatildir, keyfini çıkarın!”