Gündem

Korhan Berzeg’in kemikleri bulunmuştu; cinayet bürodan emekli polis: Olay yerini gördükten sonra cinayet olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim

“O yaşta bir insanın buraya gelebilmesi ‘imkânsız’ denecek kadar zor”

03 Mayıs 2024 07:46

Balıkesir'in Gönen ilçesinde kaybolduktan 312 gün sonra bulunan kemik parçalarının, kızından alınan DNA örneği ile eşleşmesiyle öldüğü kesinleşen Korhan Berzeg'in (84) ölümüyle ilgili soru işaretleri var. Olay yerine araba ile yarım saat süren zorlu bir yolculuktan sonra ulaşılabildiğine dikkati çeken Cinayet bürodan emekli polis Savaş Kurtbaba, Berzeg'in yaşını da göz önünde bulundurarak, “Olay yerini gördükten sonra artık bu olayın cinayet olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre, Berzeg’a ait olduğu değerlendirilen kemiklerin bulunduğu alana giderek inceleme yaptığını belirten Kurtbaba, şunları söyledi:

“O yaşta bir insanın buraya gelebilmesi ‘imkânsız’ denecek kadar zor”

“Korhan Hoca’ya ait olduğun tespit edilen kemik parçalarının bulunduğu alana gidebilmek için araba ile yarım saat süren zorlu bir tırmanış yapmanız lazım. Zirve noktalarında, ormanlık ve yabani hayvanların bulanacağı oldukça tehlikeli bir alan. Çok sık, maki türü bitki örtüsüne sahip. Üst tarafları büyük ağaçlarla çevrilmiş bir alan. O alanda 2 tepe var arka arkaya. O tepelerin tam arkasında bir su yolu var. Kemik parçaları, tepenin arkasında dere yatağının içinde bulunmuş. O yaşta bir insanın buraya gelebilmesi, buraya kadar tırmanması ‘imkânsız’ denecek kadar zor. Gelemez, mümkün değil. Çok uzun bir yol. Ama bir araçla buraya kadar getirilme ihtimali çok yüksek.

“Korhan Berzeg’i buraya getirip atmışlar diye düşünüyorum”

Burada yol ikiye ayrılıyor. Ana yol ve keçi yolu olarak tabir edebileceğimiz bir dağ yolu daha var. Bu keçi yolu olarak tabir edebileceğimiz yol... Tepelerin arkasında dere yatağının içinde kemiklerin bulunduğu yer burası. Bu da cinayet şüphesini daha da arttırıyor. Korhan Berzeg’i buraya getirip atmışlar diye düşünüyorum. Jandarmanın burada yaptığı çalışmalar da bunu gösteriyor. Burada ceset parçaları bulsam, bunun bir cinayet olduğu şeklinde izlenim bende en doruk seviyeye çıkardı. Yola yakın yerlerde bulunan cesetler, cinayetle sonuçlanan olaylardır. Cinayetlerde vücut bütünlüğü varsa tanı koyma şansınız çok doğrudur. Delici, kesici alet yarası veya ateşli silah yarasını ararsınız. Bunlar varsa, ‘Bu, cinayettir’ dersiniz. Ama bu olayda bırakın vücut bütünlüğünü, iskelet bütünlüğü dahi yok. İncelemeler sonunda ölüm sebebi de ortaya çıkacak. Ama ben olay yerini gördükten sonra artık bu olayın cinayet olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim.”