Gündem

"Köprüde en erken çalışma 20 yıl sonra olur" diyen eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan: O açıklamayı ben 15 Temmuz Şehitler Köprüsü için yapmıştım

"Şu anda FSM Köprüsü’ndeki çalışma da tıpkı 2 yıl önce 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılan gibi bir bakım değil, yenilemedir. Bakım yine yapılabilir ama böyle 50 gün sürmez artık!"

29 Haziran 2019 11:01

Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın 2017’de yaptığı “Köprüde en erken çalışma 20 yıl sonra olur" açıklamasının ardından FSM köprüsünde yaklaşık 50 gün sürecek bir çalışma başladı. Eski bakan bunun üzerine "2017’deki o açıklamayı ben 15 Temmuz Şehitler Köprüsü için yapmıştım," dedi.

Posta Gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık bugünkü yazısında FSM köprüsünde başlayan çalışma üzerine eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'la gerçekleştirdiği telefon konuşmasına yer verdi. 2017’de yaptığı “En erken çalışma köprüde 20 yıl sonra olur," açıklamasında ısrarcı olan eski bakan, "2017’deki o açıklamayı ben 15 Temmuz Şehitler Köprüsü için yapmıştım. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bir yenileme çalışması yapılıyordu. Hâlâ da aynı şeyi söylüyorum: O gün kullanılan yöntem ve malzemenin kalitesi itibarıyla böyle uzun süren bir yenileme bir daha 20 yıl sonra yapılacak o köprüde..." sözlerini kaydetti.

Candaş Tolga Işık'ın "Eski Bakan sözlerinde ısrarcı: FSM'de böyle bir çalışma bir daha 20 yıl sonra yapılır" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"(...)Dün Ahmet Arslan’ı aradım. 2 yıl önceki açıklamasını ve bugün FSM Köprüsü’nde İstanbul’da hayatı felç eden çalışmayı sordum.

Arslan dedi ki “2017’deki o açıklamayı ben 15 Temmuz Şehitler Köprüsü için yapmıştım. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bir yenileme çalışması yapılıyordu. Hâlâ da aynı şeyi söylüyorum: O gün kullanılan yöntem ve malzemenin kalitesi itibarıyla böyle uzun süren bir yenileme bir daha 20 yıl sonra yapılacak o köprüde... Şunun altını çizmek gerekir bunun adı bakım değildir, yenilemedir. Bakım yine yapılabilir ama böyle 50 gün sürmez artık!”

Ulaştırma Eski Bakanı Ahmet Arslan’a FSM Köprüsü’nde yapılan çalışmayı da sordum. Şöyle cevap verdi: “Şu anda FSM Köprüsü’ndeki çalışma da tıpkı 2 yıl önce 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılan gibi bir bakım değil, yenilemedir. Burada da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 2 yıl önce kullanılan yöntem ve malzeme kullanılıyor. Dolayısıyla 2 yıl önce 15 Temmuz Şehitler Köprüsü için söylediğimi bugün FSM için de söyleyebilirim. Bu yenileme bittiğinde FSM Köprüsü için benzer bir çalışma ancak 20 yıl sonra yapılır. Daha kısa süreli bakımlar olabilir ama böyle 40 gün 50 gün süren kapsamlı yenileme olmaz.”

Candaş Tolga Işık'ın yazısının tamamı için tıklayın.