Gündem

Konya Selçuk Üniversitesi Kampüsü içindeki havuzlu lüks konuta rektörden açıklama

Konut, FETÖ'den tutuklanan eski rektör döneminde yapılmış

25 Eylül 2019 12:00

Konya Selçuk Üniversitesi içerisine yapılan havuzlu lüks konutun fotoğrafının sosyal medyada sıkça paylaşılması üzerine, Rektör Mustafa Şahin'den açıklama geldi. Şahin, konutun FETÖ’den tutuklanan eski rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, döneminde, 2014 yılında yapıldığını ve devlet protokülü için misafirhane olarak kullanıldığını belirtti. 

Sosyal medya kullanıcıları Konya Selçuk Üniversitesi'nde içerisinde kamelya, kış bahçesi, çocuklar için oyun parkı ve havuzu olan bir konutun fotoğrafını paylaşarak üniversite rektörü Mustafa Şahin’den bir açıklama yapmasını istedi. Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, artan tepkiler üzerine Rektör Şahin, konutun devlet protokolu için misafirhane olarak kullanıldığını belirtti. Açıklamada ayrıca sosyal medyada paylaşım yapanlara ilişkin suç duyurusunda bulunulacağı da ifade edildi.
 
Açıklamanın tam metni ise şöyle;
 
“Son zamanlarda bazı sosyal medya hesaplarında ve internet haber sitelerinde üniversitemiz rektörlük konutuyla ilgili gerçeği yansıtmayan paylaşımlar ve haberler yapılmıştır. Söz konusu konut ve çevre müştemilatı, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen ve tutuklanan önceki dönem rektörü tarafından 2012 yılı yatırım planına alınmış ve 2014 yılında da tamamlanarak kullanılmaya başlanmıştır. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin'in göreve geldiği tarihten önce yapımı tamamlanan bu alana rektörümüzün görev süresi içinde ilave herhangi bir yatırım yapılmamıştır. Bu konut resmi misafirhane olarak devlet protokolünün ağırlanmasında kullanılmaktadır” denildi.
 
Açıklamada, paylaşımlar ile ilgili suç duyurusunda bulunulacağı hatırlatılarak, “Rektörümüzü karalamak, itibarını zedelemek ve üniversitemiz kurumsal kimliğine zarar vermek maksadıyla bu haberleri ve sosyal medya paylaşımlarını yapanlarla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır”