Gündem

Konya'daki otobüs duraklarına asılan afişler hakkında suç duyurusu

Suç duyurusunda ilanların ırkçı olduğu kaydedilirken, insanları tehdit altında bıraktığı ifade edildi

22 Ekim 2019 17:53

Konya'da belediyeye ait otobüs duraklarında bulunan bilboardlara, Saadet Partisi’nin gençlik kolları Anadolu Gençlik Derneği ve yine partiye yakınlığıyla bilinen Milli Gençlik Vakfı imzalı; Maide 51 suresinden, 'Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin' ifadesinin yer aldığı ilanlar asılmıştı. İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, avukatlar Eren Keskin ve Jiyan Kaya, ilanlar hakkında suç duyurusunda bulundular.

Avukat Eren Keskin'in Twitter'dan duyurduğu suç duyurusunda, ilan üzerinde yer alan ifadelerin TCK kapsamında suç oluşturduğu ve AİHS’nin 20. Maddesinin ihlali anlamına geleceği belirtildi.

Afişin açıkça ırkçılık içerdiği belirtilirken, “Din ve inançları nedeniyle Yahudi ve Hristiyan olan ve coğrafyamızda yaşayan insanlarımız tehdit altında bırakılmakta ve ayrımcılığa maruz kalmaktadır” dendi.

Konya belediye başkanının iktidar partisi mensubu olduğunun hatırlatıldığı suç duyurusunda, Türkiye Cumhuriyeti devletinin altına imza attığı sözleşmelerden ve iç hukuktan habersiz ya da onları hiçe sayarak böylesine ırkçılık ve nefret içeren bir afişin tüm Konya sokaklarında asılmasını sağlayarak, suçun işlenmesine ortak olmuş ve suçun işlenmesi kolaylaştırılmış” ifadeleri kullanıldı.