Gündem

Konya'da gazetecilere saldıranlar hakkındaki karar 4 yıl sonra verildi

Konya'da, 4 yıl önce, yaşanan su sorunu ile ilgili haber yapmak isteyen gazetecilere saldıran 8 sanığa hapis cezası verildi.

28 Aralık 2022 20:02

Konya'da, 2019 yılında su sorunu nedeniyle, bir vatandaşın Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a tepkisinin ardından, bölgede haber yapmak isteyen gazetecilere saldıran 8 sanığa, 5 ila 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Sarayönü ilçesinde, 2019 yılında yaşanan su kesintilerini haberleştirmek isteyen gazetecilere saldıran 8 sanığa 5 ila 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. 2019 yerel seçimleri öncesinde AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'a bir vatandaş su sorununu "Cenabet geziyoruz" diyerek dile getirmiş ve olay ülke gündemine oturmuştu.

Yaşanan olayın ardından su kesintisini haberleştirmek isteyen o dönemin Sözcü gazetesi muhabiri Mehmet Ali Kayacı ve gazeteci Ömer Faruk Karabulut, bir grubun saldırısına uğramıştı. Saldırının 4. yılında 9. duruşmada karar açıklandı. Karara göre, gazeteciliğin engellenmesi ve hakaretler nedeniyle saldırıda bulunan 8 kişi hakkında ayrı ayrı hapis ve adli para cezası ile verildi.

"Eksiklikler olsa da kararı doğru buluyoruz"

Gazetecilerin avukatı Özkan Öztürk, davaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde teknik manada birkaç hususta eksiklikler olsa da kararı doğru buluyoruz" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 "Gazetecilere yapılan saldırıda şüphelilere 5 ve 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Özellikle halkın haber almasına yönelik faaliyet gösteren gazetecilere yönelik bu tarz eylemleri işleyenlere karşı cezai müeyyidelerin TCK'da artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Ve bu saldırıları kınıyoruz." 

TIKLAYIN I Vatandaştan belediye başkanına isyan: Cenabet geziyorum