Spor

Konya'da Fransa marşı ıslıklandı; Marine Le Pen tepki gösterdi

Twitter'dan açıklama yapan Le Pen, FIFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu'na ceza vermesi gerektiğini belirtti

09 Haziran 2019 00:38

Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen, Türkiye ile Fransa arasında oynanan 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri 3. maçında Fransız Milli Marşı'nın Türk seyirciler tarafından ıslıklanmasına tepki gösterdi. Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Le Pen, FIFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu'na ceza vermesi gerektiğini ifade etti.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 3'üncü maçında Türkiye, Fransa'yı konuk etti. Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada maç öncesi milli marşların okunduğu seremonide Konya seyircisi İstiklal Marşı'nı söyledi. Ancak Fransız Milli Marşı söylenirken, yoğun bir protesto ve ıslık sesleri statta yankılandı. Bu durumu Fransız yetkililer üzüntü ile karşıladı. 

Fransız Milli Marşı'nın Türk seyircisi tarafından ıslıklanmasına Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen twitter hesabından tepki gösterdi. Le Pen yaptığı açıklamada; "Ulusal bir marşı ıslıklamak utanç verici. Bu bir hakaret ve  adil oyunun değerlerinin zıttı. FIFA'nın, bu gece Türk halkının saygısızlığı nedeniyle Türk futbol Federasyonu'na ceza vermesi gerekiyor" dedi.

2015 yılında Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu Konya'da ıslıklanmıştı.