Gündem

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, barınaktaki köpeği kürekle öldürüp sürükleyen sanıkların tahliyesine itiraz etti

Mahkeme, savcılığın itiraz kararını değerlendirecek

05 Ocak 2023 10:56

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeği kürekle vurarak öldüren sağlık teknisyeni Murat Bacak (27) ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak'ın (28) tahliyesine itirazda bulundu.

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, Bacak'ın köpeği kürekle vurarak öldürdüğü ve Çakmak'ın hayvanı sürükleyerek götürdüğü anlara ait görüntüler, 24 Kasım'da sosyal medyada paylaşılmıştı. 16 Kasım'da yaşandığı belirtilen olayın görüntüleri, tepkilere neden olmuştu. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bacak ve Çakmak, sevk edildiği adliyede "ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklanmıştı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameyle haklarında 6'şar yıla kadar hapis cezası istenen Bacak ve Çakmak, 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2 Ocak'ta görülen duruşmada tahliye edilmişti.

Başsavcılık, dün iki sanığın tahliyesine yönelik karar için 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Mahkemenin, savcılığın itiraz kararını değerlendireceği öğrenildi. (DHA)

TIKLAYIN - Konya'daki barınakta bir köpeği kürekle vurarak öldüren ve sürükleyen belediye çalışanları, tahliye edildi, dava ertelendi