Gündem

Komünist Başkan Maçoğlu'ndan Tunceli'ye Ovacık modeli: Bizi izlemeye devam edin

Resmi olmayan sonuçlara göre Maçoğlu, yüzde 32.76 oy oranı ile başkanlık koltuğuna oturdu

03 Nisan 2019 08:56

Ovacık’ta yarattığı model ile beğeni toplayan ve ‘Komünist Başkan’ olarak bilinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Komünist anlayışın ilçeden ile taşınmış olması tüm halklar için umut olmuştur. Seçim sonrası Türkiye’de gördüğümüz tablo da umuttur. Ovacık modelinde olduğu gibi bunları Tunceli genelinde hayata geçireceğiz. Bizi izlemeyi devam edin” dedi.
 
Ovacık Belediye Başkanlığı döneminde gösterdiği başarı sonucu tabanın da desteğini alarak Türkiye Komünist Partisi’nin Tunceli adayı olarak seçim yarışına giren Fatih Mehmet Maçoğlu, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre yüzde 32.76 oy oranı ile başkanlık koltuğuna oturdu. Seçim sonucunu Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'a değerlendiren Fatih Mehmet Maçoğlu, yeni dönemde Ovacık modelinde gösterdiği üretim faaliyetlerini Tunceli bazında örgütleyerek tüm bölgeye yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Sosyal yaşamı ve üretimi destekleyen çalışmalarına devam edeceğini aktaran Maçoğlu, “Doğa ve çevreye uyumlu hareket ederek ekolojik yaşamı savunacağız. Üretim ve istihdam alanlarında kadının ön plana çıkması noktasında çalışmalar yürüteceğiz. Ovacık modelinde olduğu gibi bunları Tunceli genelinde hayata geçireceğiz. Bizi izlemeyi devam edin” ifadelerini kullandı. 

Sandıktan demokrasinin çıktığını söyleyen Maçoğlu, “Biz seçimde dostlarımızla yarıştık. AKP ile yarışıyorlar diye bir söylenti çıkardılar ama burada böyle bir sosyolojik taban zaten yok. Bu topraklarda öyle bir anlayış baş gösteremez" dedi.