Dünya

Kommersant: Batı, Rusya'nın tahıl anlaşmasına geri dönmesi için Türkiye'ye umut bağladı

24 Temmuz 2023 14:41

T24 Dış Haberler

Rus Kommersant gazetesinin bugünkü haberinde, Batı’nın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i tahıl anlaşmasına geri döndürmek için Erdoğan’a umut bağladığı değerlendirmesine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Putin’le temaslarda bulunduğu” sözlerine dayanarak yapılan değerlendirmede, Batı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ile diyalogda ikna edici argümanlar bulabileceğine daha fazla umut bağladığı yazıldı.

Gazeteye göre, tahıl koridorlarının işleyişinin tam olarak nasıl yeniden başlatılabileceği belirsizliğini koruyor. Rusya’nın İstanbul’da imzalanan anlaşmadan çekilmesinden bu yana Karadeniz’de üçüncü bir ülkenin devreye sokulmasına dair bir önerinin birkaç kez gündeme geldiği, ancak tarafların böyle bir senaryonun potansiyel olarak gerilim yaratma riski taşıdığını düşünerek bunu kabul etmedikleri belirtildi.

Öte yandan gazetenin Financial Times’a dayandırdığı habere göre, Washington’un, Afrika ülkelerine Rusya karşıtı kınama yayınlatmaya çabaladığı kaydedildi.