Gündem

Komedyen Leslie Jordan, hayatını kaybetti

ABD'li komedyen Leslie Jordan trafik kazasında hayatını kaybetti. Los Angeles polisi, komedyen Jordan'ın aracıyla bir binaya çarptığını, olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı

25 Ekim 2022 16:29

ABD'nin en iyi komedyenlerinden biri olarak kabul edilen Leslie Jordan, trafik kazasında hayatını kaybetti. Los Angeles polisi, komedyen Jordan'ın aracıyla bir binaya çarptığını, olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

BBC'nin haberine göre Los Angeles polisi, Jordan'ın, aracıyla binaya çarptığını duyurdu.

Polis, ünlü komedyenin çarpmanın etkisiyle olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Jordan'ın halkla ilişkiler temsilcisi David Shau, komedyenin ölümüyle ilgili, "Sadece büyük bir yetenek değildi, aynı zamanda en zor zamanlarında insanlara bir sığınak oldu. Ancak profesyonel ve kişisel hayatının zirvesinde hayata gözlerini yummasıyla teselli olunabilir" dedi.

Leslie Jordan kimdir?

Amerikalı komedyen Leslie Jordan, 29 Nisan 1955'te ABD'nin Tennessee eyaletindeki Chattanooga şehrinde doğdu.

Kentucky Üniversitesi'nde eğitim gören başaralı komedyen, kariyer hayatını oyunculuk, yazarlık ve şarkıcılık üzerine kurdu.

Genellikle gösterişli karakterlerle tanınan Jordan, Will & Grace'deki Beverly Leslie, Hearts Afire'daki Lonnie Garr ve American Horror Story serisinde oynadığı birkaç karakterle tanınan aktör, dünyada hatırı sayılır bir hayran topluluğuna sahip oldu.

2006 yılında Will & Grace'deki rolüyle Emmy ödülünü kazandı.

Koronavirüs salgını döneminde evinden çekip yayımladığı Instagram videolarıyla 5,8 milyondan fazla takipçi kazandı.