Gündem

Kocatepe Camii'nde çekim yapan yönetmen ve model adli kontrol şartıyla serbest

15 Ağustos 2023 10:42

Güncelleme: 15 Ağustos 2023 18:20

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kocatepe Camii’nde çektikleri ve sosyal medyada yayınladıkları fotoğraflar sebebiyle haklarında resen soruşturma başlatılan Ezgi Cebeci ve Bilal Kısa adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kocatepe Camisi'nde çekim yapan kişiler ve bunu sosyal medyadan paylaşanlar hakkında başlattığı soruşturmada gözaltına alınan Ezgi Cebeci ve Bilal Kısa emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. 

Başsavcılıktan açıklama

“Yazılı, görsel ve sosyal medyadaki yayınlar sebebiyle yapılan açık kaynak araştırmalarında;

Bilal Kısa isimli bir yönetmenin bir bayan şahısla Ankara Kocatepe Camii'nde çektiği ve sosyal medyada yayınladığı fotoğraflar sebebiyle TCK’nın 216/3 maddesinde düzenlenen halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçundan resen soruşturmaya başlanıldığı;

Bu kapsamda kolluk birimleri tarafından yapılan araştırmada fotoğrafları çekilen bayan şahsın Ezgi Cebeci, söz konusu yayını yapan yönetmenin Bilal Kısa olduğu, şüphelilerin Ankara’da ikamet ettiği hususlarının tespit edildiği,

Şüphelilerin gözaltına alındığı, ikametlerinde arama, suç delillerine el konulması ve CMK m. 134. kapsamında dijital materyallerinde inceleme kararı verildiği, evrakın mevcutlu olarak hazırlandığı, bilgilerinize arz olunur.”

Serbest bırakıldılar

Gözaltına alınan Cebeci ve Kısa, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Kişiler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.