Yaşam

Kocasının öldüğü hastaneyi 'cinsellik kaybı' nedeniyle dava etti, kayınvalidesi destek verdi: 3 milyon dolar ederdi, bir İtalyan aygırıydı

22 Şubat 2019 13:17

Avustralya’da bir kadın, 2013 yılında yanlış tedavi sonucu yatağa mahkum olan eşinin geçen yıl hayatını kaybetmesinin ardından hastaneye dava açtı. Eşiyle cinsel birliktelik ihtimalinin ortadan kalkması nedeniyle tazminat talebiyle dava açan Cara Finnegan’ın kayınvalidesi Daphnejean Finnegan da gelinine destek vererek, “Eğer evlilikten doğan haklardan bahsediyorsak, oğlum 3 milyon dolardan fazla ederdi. O bir İtalyan aygırıydı” dedi.

Jamie-Thomas Carmelo Manuele’in beyninde, 2013’te Brisbane Hastanesi’nde yanlış giden bir tedavi sonucu hasar oluşmuştu. Hayatını devam ettirmek için başkalarının yardımına ihtiyaç duyan Finnegan geçen yıl hayatını kaybetmişti.

Hastanenin aileye ödediği tazminat, bu alanda Avustralya’da ödenen en yüksek miktar oldu ancak para, 25 yaşına geldiklerinde kullanmaları için çocukların hesabına yatırıldı. Bunun ardından da Finnegan ailesinin bireyleri sırayla kişisel ‘kayıpları’ için hastaneye dava açmaya başladılar.

Kardeşi Wylie, abisinin kaybının ardından metafetamin bağımlısı olduğu iddiasıyla dava açarken, bir diğer kardeş ise hastaneyle anlaşma imzaladı. Aynı zamanda Jamie Manuele’nin anneannesi Daphne-Jill ile üvey babası Ivan da hastaneye dava açanlar arasında…