Dünya

'Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz" makalesinin yazarı, kocasını öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırıldı

14 Haziran 2022 11:01

T24 Dış Haberler

İnternette yayımlanan "Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz" makalesinin yazarı Nancy Crampton Brophy, 4 yıl önce kocasını iş yerinde öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

71 yaşındaki Brophy, 25 Mayıs'ta 7 haftalık mahkeme sürecinin ardından ikinci dereceden cinayetten suçlu bulunmuştu. KGW-TV'nin haberine göre müebbet hapis cezasına çarptırılan Brophy, 25 yıl demir parmaklıklar ardında kaldıktan sonra şartlı tahliye başvurusunda bulunabilecek. 

Savcılar, Crampton Brophy'nin "sigorta parasını alabilmek için", o zamanlar 63 yaşında olan eşi Dan Brophy'yi 2018'de Portland'daki iş yerinde vurarak öldürdüğünü belirtti.

Dava, Brophy'nin yıllar önce kaleme aldığı "Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz" makalesi nedeniyle uluslararası medyanın dikkatini çekmişti. Makale, davada kanıt olarak sunulmadı. 

Savcılar, Brophy'nin cinayetten önce "hayalet silah" araştırması yaptığını ve sonra bir Glock 17 tabancası aldığını belirtti. Brophy, hayalet silah araştırmasını yazdığı bir roman için yaptığını belirtti.