Gündem

Kocaeli Üniversitesi, sendika temsilcilerini zorla dışarı attırdı

18 Ekim 2023 16:14

Ergün Demir-Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), 16 Kasım 2023 tarihinde sona erecek olana maaş promosyon sözleşmesi için bugün ihaleye çıktı. İhale şartnamesinin sır gibi saklandığını iddia eden Eğitim Sen Kocaeli Şubesi temsilcileri, ihaleyi izlemek için geldikleri salondan yaka paça çıkarıldı.

5 bin 635 çalışanı ilgilendiren sözleşme için KOÜ Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi’nde saat 11.00’de gerçekleşen ihaleye Eğitim- Sen Kocaeli Şubesi sendika temsilcileri de katılmak istedi.

Özel güvenlik müdahale etti

Sendika temsilcileri Ömer Faruk Özdemir ve Burçin Deniz ile birlikte ihaleyi izlemeye gelen basın mensuplarından dışarıya çıkmaları istendi. Dışarıya çıkmak istemeyene sendika temsilcileri ve basın mensuplarına özel güvenlik birimi müdahale etti. Sendika temsilcilerinin özel güvenlik tarafından yaka paça dışarıya çıkarılması tepkilere neden oldu.

Rektör yardımcısını suçladı

Zorla dışarıya atılan sendika temsilcisi Ömer Faruk Özdemir, kendilerinin KOÜ Rektör Yardımcısı Ercüment Çiftçi’nin talimatıyla yaka paça, yerlerde sürüklenerek ve darp edilerek dışarıya çıkarıldığını söyleyerek hukuk önünde hesap soracaklarını belirtti.