Gündem

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı: Tüm engellemelere rağmen Pile'ye yol yapım çalışmaları devam ediyor

18 Ağustos 2023 20:54

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde bulunan Pile köyüne yönelik yol yapım çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Arıklı, yaptığı yazılı açıklamada, tamamen insani amaçlarla yapılan yol çalışmasının, BM Barış Gücü’nün tavrı nedeniyle geçici olarak durduğunu belirterek, "Pile'ye yol yapım çalışmaları devam ediyor. Ara bölgedeki Pile köyünde yaşayan vatandaşlarımızın daha güvenli, sorunsuz ve İngiliz Egemen Bölgelerine muhtaç kalmadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne erişebilmeleri için Yiğitler-Pile Yolu Projesi'ni başlattık. Tüm engellemelere rağmen yol çalışması devam ediyor. İnsanlarımızın kuzeye daha güvenli ve sorunsuz bir şekilde ulaşmasını sağlamak devlet olarak bizim görevimiz. Pile sakinlerinin bize ilettikleri yoğun talepler üzerine hareket edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Ana muhalefet partisi CTP: Bu talep haklı ve meşru

KKTC'de ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), KKTC güçleri ve Birlemiş Milletler Barış Gücü askerleri arasında yaşanan gerginliğin başta bölge halkı olmak üzere tüm toplumu rahatsız ettiğini vurgulayarak "Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin kuzeye erişiminin rahatlatılmasının bir ihtiyaç olduğu ortadadır. İnsanlarımızın bölgeden giriş ve çıkışlarını rahatlatacak bir düzenleme yapılması, bölge halkının talebine dayanmaktadır. Bu talep, haklı ve meşru olup, bu yönde bir düzenlemeye bir an önce gidilmesi kaçınılmazdır" dedi.

BM ve Güney Kıbrıs'ın itirazları karşısında KKTC yol için çalışmalara bugün başlamış, bölgeye çok sayıda polisin yanı sıra çevik kuvvet de gönderilmişti.

TIKLAYIN | KKTC, Pile'deki yol çalışmasını başlattı; BM Barış Güçleri müdahale etti