Dünya

Kızının kafası kontrolsüz bir biçimde büyüyor: "Onunla dalga geçiyorlar ama biz böyle onu seviyoruz"

17 Mayıs 2023 12:13

Brezilya’da bir kadın, kızının doğumundan bu yana kafasının sürekli olarak orantısız bir biçimde büyüdüğü nadir hastalığı sosyal medyada paylaştı. Kadın, 29 yaşına gelen çocuğuyla yaşamı boyunca dalga geçildiğini söyledi.

The New York Post’ta yer alan habere göre, Adalgisa Soares Alves isimli kadın, kızı Graziely’nin beyinde su birikmesiyle yaşanan nadir bir hastalık olan hidrosefali yaşadığını söyledi.

Tıbbi kaynaklar, hidrosefalinin “beyinde su toplanması” olarak açıklanan nadir görünen bir durum olduğunu belirtiyor.

Alves, bebeğiyle ilgili bir sorun olduğunu ilk olarak hamilelikte yaşadığı anormal ağrılarla anladığını söyledi. Hamilelik sürecinde bakılan ultrasonlarda, bebeğin kafasının bir yeni doğana göre ciddi oranda büyük olduğu tespit edildi. 

29 yaşına geldi

Doktorlar bebeğin ilk olarak yalnızca birkaç ay yaşayabileceğini tahmin etse de Graziely, 29 yaşına geldi. Graziely’nin 29 yıllık hayatı boyunca kafası büyümeye devam ederken geçirdiği ameliyatlara rağmen yürüyemeyecek ve konuşamayacak duruma geldi.

Hayatını kızına adayan anne, hayatı boyunca onunla dalga geçenler olduğunu ancak buna rağmen mücadeleyi bırakmadığını söyledi. Alves, “Bütün ailemiz ve arkadaşlarımız Graziely’i olduğu gibi seviyor, benim için önemli olan bu” dedi.

Alves, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla kızının durumuna farkındalık yaratırken çok sayıda destekçi de topladı.