Dünya

Kız öğrencilerin soyunma odasına kamera koyan koça hapis cezası

21 Kasım 2022 17:22

Güney California'daki bir lisenin eski yardımcı futbol koçu, kız öğrencilerin soyunma odasına gizlice kamera yerleştirdiği ve 21 öğrencinin fotoğrafını çektiği gerekçesiyle dokuz yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı.

Halktv.com.tr'de yer alan habere göre Los Osos Lisesi'nde görev yapan David Arthur Riden, geçtiğimiz ay çocuklara cinsel istismar içeriği taşıyan 600'den fazla materyali bulundurmak, çocuklara yönelik cinsel saldırı materyali üretmek için reşit olmayan bir çocuğu kullanmak ve reşit olmayan birinin gizlice fotoğrafını çekmek suçlamalarını kabul etti. Riden hapis cezasının yanı sıra, hayatının geri kalanında sabıkasında "cinsel suçlu" ibaresini de taşıyacak.

Geçen yıl lisenin bir başka çalışanı tarafından kızların soyunma odasında şarj aleti gibi görünen bir kameranın bulunmasının ardından Riden tutuklandı. Jordyn Stotts, avukat Gloria Allred eşliğinde verdiği demeçte, "Oynadığın oyun iğrençti Riden. Seninle neredeyse her gün konuştum, ne kadar iyi ve tatlı bir insan olduğunu ve işini seven bir koç olduğunu düşündüm. Ama bunca zamandır hepimizin arkasından iş çeviriyormuşsun. Bu iğrenç bir şey" dedi.

Bazı ebeveynlerin, koça verilen cezayı hayal kırıklığı olarak değerlendirdiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Allred, "Riden hapse gönderilecek olsa da, bazı ebeveynler onun çok daha uzun bir süre gözetim altında tutulması gerektiğini düşünüyordu. Pek çok ebeveyn ve çocuğu duygusal bir çöküntü yaşadı" dedi.