Dünya

Kız arkadaşına şiddet görüntüleri ve yargılamalarla gündeme gelen ABD'li rapçinin fahri doktora unvanı elinden alındı

Üniversitenin kararı, Rolling Stone'un Combs'un 1980'lerin sonunda kampüste bir kız arkadaşını taciz ettiğine dair iddiaları detaylandıran bir makale yayımlamasının ardından geldi

08 Haziran 2024 12:40

T24 Dış Haberler

Howard Üniversitesi, ABD'li ünlü rapçi Sean "Diddy" Combs'a verilen onursal unvanın mütevelli heyetinin oy birliğiyle iptal edildiğini duyurdu. 

Karar, kısa bir süre önce yayınlanan ve rapçinin bir otelde eski kız arkadaşına saldırdığını gösteren videonun ardından geldi; bu davranış üniversitenin temel değerleriyle temelden uyumsuz olarak değerlendirildi.

Üniversiteden açıklama

Üniversiteden yapılan açıklamada "Howard Üniversitesi Mütevelli Heyeti bugün oybirliğiyle Bay Sean Combs'un 2014 yılında kendisine verilen onursal dereceyi iade etmesini kabul etti. "Bu kabul, dereceyle ilgili tüm onur ve ayrıcalıkları iptal etmektedir. Bu doğrultuda Yönetim Kurulu, Combs'un adının Howard Üniversitesi'nin onursal derece sahiplerini listeleyen tüm belgelerden çıkarılması talimatını vermiştir" denildi. 

Üniversitenin kararı, Rolling Stone'un Combs'un 1980'lerin sonunda kampüste bir kız arkadaşını taciz ettiğine dair iddiaları detaylandıran bir makale yayımlamasının ardından geldi.

Howard'da eski bir öğrenci olan Combs, 1990'da iki yıl sonra okulu bıraktı. Kendisine fahri doktora unvanı verilmiş ve 2014 yılında mezuniyet konuşmacısı olarak görev yapmıştı.

TIKLAYIN | ABD'li şarkıcı Diddy, kız arkadaşına saldırdığı görüntülerin ardından özür diledi

Oteldeki şiddet görüntüleri ortaya çıkmıştı

Diddy, 2016 yılında eski kız arkadaşı Cassie Ventura'yı bir otel koridorunda dövdüğünü gösteren bir videonun ortaya çıkmasının ardından geçtiğimiz haftalarda mercek altına alınmıştı. 

Sekiz yıl öncesine ait olan ve kısa bir süre önce CNN tarafından özel olarak elde edilen videoda Combs, Ventura'yı kovalarken üzerinde sadece çorap ve havlu varken görülüyor.

Ünlü rapçi, Mayıs ayında davranışını "affedilemez" olarak nitelendirerek özür dilemişti.