Gündem

Kıyıköy Belediyesinde rüşvet ve usulsüzlük iddiasına ilişkin dava başladı

24 Haziran 2022 20:18

Kırklareli'nde İçişleri Bakanlığınca rüşvet ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç'in de aralarında olduğu 3'ü tutuklu 12 kişinin yargılanmasına başlandı.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "rüşvet" suçlamasıyla 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar eski Belediye Başkanı Ender Sevinç, Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi ve CHP Kırklareli İl Başkan Yardımcısı Cem T. ve esnaf Tolga Ö. ile tutuksuz sanıklar M.E, B.Y, M.T.Y ve F.K katıldı. Ender Sevinç, savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetti.

Kimseden rüşvet istemediğini ve almadığını söyleyen Sevinç, husumet besleyen kişilerin iftirasına maruz kaldığını ileri sürdü.

TIKLAYIN | Usulsüzlük ve rüşvet soruşturması: Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç ve 12 kişi gözaltında

Bölgede ikinci bir şube açmak isteyen bir marketten belediyeye bilgisayar bağışlamasını talep ettiklerini söyleyen Sevinç, "Sadece market yetkilileri ikinci bir şube için belediyeye geldiğinde dizüstü bilgisayar bağışında bulunmalarını istedim. Başka kimseden ne bir rüşvet ne de başka bir ad altında para talep ettim." dedi.

Belediye işlemlerinde imar yasasına göre ceza kestiği herkesin kendisinden rüşvet istediği iddialarını kabul etmediğini belirten Sevinç, tahliyesini ve beraatini talep etti.

TIKLAYIN | Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç tutuklandı

İddianame hakkında

Kırklareli'nde İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç'in de aralarında olduğu 3'ü tutuklu 12 sanık hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, Sevinç'in bazı işletme ve vatandaşların talepleri ile imara yönelik tespit edilen usulsüzlüklerin görmezden gelinmesi karşılığında rüşvet aldığı belirtiliyor.

Sevinç'in imara aykırı olduğu tespit edilen yapının yıkılmaması, inşaat ruhsatı ve elektrik projesi için izin verilmesi gibi talepler karşılığında rüşvet istediği belirtilen iddianamede, vatandaşların beldedeki nalbur Tolga Ö'nün dükkanına olan belediye borcunun kapatılması ve Cem T'nin dükkanından da bilgisayar alınarak belediyeye bağış yapılması, iddialar arasında yer alıyor.