Dünya

'Kısmi seferberlik'ten sonra Kremlin Sözcüsü'nün oğluna telefon şakası: 'Sabah kalk, orduya gel'

'Anlamalısınız ki ben Sayın Peskov'um'

22 Eylül 2022 08:36

T24 Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e en yakın isimlerden olan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'un 32 yaşındaki oğlu Nikolay Peskov'a bir telefon şakası yapıldı. Aramanın şaka olduğunu anlamayarak 'kısmi seferberlik' kapsamında askere çağrıldığını zanneden Nikolay Peskov, ''durumu başka bir seviyede çözeceğini'' ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın karşı saldırısı kuzeydoğuda birçok bölgede Rus ordusunu geri ittikten sonra çarşamba sabahı 'kısmi seferberlik' ilan etti.

Muhalif lider Aleksey Navalni ile bağlantılı olduğu belirtilen Popular Politics kanalının canlı yayınında sunucular askere alım memuru taklidi yaptı.
 
Kayıtta kendini ordudan Anton Matrinov olarak tanıtan Dmitri Nizovstev, ''Selam, geçen seferki gibi lütfen suratıma kapamayın'' dedikten sonra Peskov, ''Neden beni arıyorsunuz?'' yanıtını veriyor.
 
Nizovstev, ''Sizi bugün orduya çağıran bir e-posta attık ancak yanıt alamadık. Yarın bir numarayı arayıp saat sabah 10'da ofise gelmeniz gerekiyor'' dedikten sonra Peskov şu yanıtı verdi:
 
''Doğal olarak saat 10'da orada olmayacağım. Anlamalısınız ki ben Sayın Peskov'um. Benim orada olmam doğru olmaz''.
 
Peskov daha sonra, ''Kısacası ben bu durumu başka bir seviyede halledeceğim. Ne yapacağımızı anlamam gerekiyor'' dedi.
 
''Anavatanı koruyacaksam sorun yok'' diyen Peskov, göreve çağrılmasının ''siyasi nüansları'' olduğunu söyledi.