Gündem

Kış lastiği ne zaman takılacak, uygulama başladı mı? Kış lastiği hangi araçlar için zorunlu?

Kış lastiği ne zaman takılacak? sorusunun yanıtı, araç sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Türkiye genelinde kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Kış lastiği taktırmayanlara 2022 yılı için bin 152 lira para cezası uygulanacak. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin güvenli bir şekilde seyahat etmesi için getirilen zorunlu kuralın ardından, uygulamanın başlayıp başlamadığı merak edildi. Peki, kış lastiği ne zaman takılacak?

01 Aralık 2022 09:30

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlemeleri kapsamında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu bulunuyor. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kış lastiği kullanımı öneriliyor. Kış lastiği zorunluluğunun hangi tarihler arasında olduğu merak edildi. Sürücüler, kış lastiği zorunluluğu hakkında detayları araştırmaya başladı. Peki, Kış lastiği ne zaman takılacak, uygulama başladı mı? Kış lastiği hangi araçlar için zorunlu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlemeleri kapsamında 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu bulunuyor. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk yok ancak kış lastiği kullanımı öneriliyor.