Gündem

“Kiralık araç yok” açıklaması yapan AKP’li belediye, Bakan Şimşek'in tasarruf genelgesinden 3 gün sonra milyonları harcamış

16 Ağustos 2023 06:47

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu idarelerine Tasarruf Tedbirleri Genelgesi göndermesine karşın, AKP’li Haliliye Belediyesi’nin genelgeden üç gün sonra 9 milyon liralık araç ve iş makinesi kiraladığı tespit edildi.

AKP’li Haliliye Belediyesi, 2022’de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 191 milyon 789 bin 157 lira yatırım almış ve bu yatırımı, “köklü yatırım, artık envanterde kiralık araç yok” sözleriyle duyurmuştu. Söz konusu destek kapsamında belediyeye 183 araç, iş makinesi ve temizlik araçları kazandırıldığı bildirilmişti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, belediyenin “kiralık araca ihtiyacının olmadığı” belirtilmesine karşın, Bakan Şimşek’in yayımladığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin kamu idarelerine gönderilmesinden üç gün sonra belediye, “araç kiralama işi” ihalesi imzaladı.

5 Temmuz’da yapılan ihaleye tek katılan firma Göbeklitepe Hizmet Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi oldu. İhale kapsamında belediye, 9 milyon 54 bin 150 liralık harcama yaptı.