Gündem

Kim Milyoner Olmak İster hakkında şikâyet: Fenerbahçe adı alaycı ve aşağılayıcı bir tavırda kullanıldı

Kim Milyoner Olmak İster'de "Galatasaray'ın Süper Kupa ve UEFA Kupası şampiyonluğu gibi başarılarıyla övünen arkadaşına sürekli 'Biz de sizi 6-0 yendik' diyerek karşılık veren biri muhtemelen hangi takımlıdır?" diye soruldu

10 Ocak 2022 11:03

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği, Kim Milyoner Olmak İster'deki bir soruda Fenerbahçe kulübü ile alay edildiğini belirterek mahkemeye gidileceğini açıkladı.

“Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasında Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin konu edildiği bir soru tartışma yarattı.

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu yarışmada “Galatasaray’ın Süper Kupa ve UEFA Kupası şampiyonluğu gibi başarılarıyla övünen arkadaşına sürekli ‘Biz de sizi 6-0 yendik’ diyerek karşılık veren biri muhtemelen hangi takımı tutmaktadır?” sorusu yöneltildi.

Doğru cevabın “Fenerbahçe” olduğu şıklar arasında ise Aydınspor, Fenerbahçe, MTK Budapeşte, Pendikspor yer aldı. 

Yarışmacı soruya doğru yanıt verirken,  Fenerbahçe taraftarının sosyal medyada başlattığı #FenerbahçeDüşmanıATV etiketi kısa sürede gündem oldu.

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği programın ardından yaptığı açıklamada konunun yargıya taşınacağını duyurdu.

Açıklamada, “Bir yarışma programında kulübümüzün isminin “alaycı ve aşağılayıcı” bir tavırda kullanıldığı tespit edilmiş olup; ilgili kanal ve program hakkında 6112 Sayılı Kanun’un 8.maddesi uyarınca RTÜK nezdinde ivedilikle şikayette bulunulacaktır” denildi.