Gündem

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu aynı etkinlikte

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği Olağan Genel Kurulu’na katıldı

30 Kasım 2019 14:13

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP’den istifa ederek yeni parti kurma çalışmaları yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Olağan Genel Kurulu’nda buluştu.

BirGün'ün haberine göre Genel Kurul’da iki isim de konuşma yaparken birbirlerini alkışlamaları ve göndermeler yapmaları dikkati çekti.

Konuşmasında Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık döneminde yaptığı "siyasi ahlak" çıkışını hatırlatan CHP Lideri, hayatında duyduğu en güzel cümlenin bu olduğunu söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Sayın Davutoğlu, Başbakanlık yaptığı dönemde siyasi etik kanununu Meclis'e getireceğini ifade etmişti. Hayatımda duyduğum en güzel cümlelerden bir tanesidir. Siyasi ahlak. Her mesleğin kuralı var. Avukatlığın, doktorluğun her şeyin kuralı var. Siyasetçiliğin kuralı ne? Bol bol yalan söylemek. Evet. Ülkeye temiz siyaset gerekmiyor mu?" ifadelerini kullanması sonrasında salonda, alkış sesleri yükseldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce kameralar karşısına geçen Ahmet Davutoğlu’nun hükümete yönelik yaptığı eleştiriler de Kemal Kılıçdaroğlu tarafından alkışlandı.

Etkinlikte ayrıca Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yer aldı.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu iş insanlarına seslendi: Ayağınıza kurşun sıkmayın