Politika

Kılıçdaroğlu: ‘Türkiye'nin beka sorunu var' derseniz size sorarlar; 17 yılda ne yaptınız?

"Sarayda yaşayanlar tamamen halktan kopuklar"

10 Mart 2019 09:22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beka sorununun neden ortaya çıktığını sorguladığı söyleşide ülkenin derin bir ekonomik krizin içinde olduğunu vurguladı. "Mutfakta yangın var, işsizlik Türkiye'nin en temel sorunu" diyen Kılıçdaroğlu, silah fabrikasından hayat pahalılığına kadar gündemle ilgili konuştu.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'ya verdiği söyleşide, hayat pahalılığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Sarayda yaşayanlar tamamen halktan kopuklar. Vatandaş çay bulamazken, onlar kilosu 4 bin liralık çay içiyor. Bunu da çıkıp anlatıyorlar. Mutfakta yangın var, işsizlik Türkiye'nin en temel sorunu. 1000 kişilik geçici işe 40 bin kişi başvuruyor. Sarayın bunlarla hiçbir ilgisi yok" dedi. 

Bahçeliye eleştiriler

Devlet Bahçeli'nin silah fabrikasının Katar'a satılmasına karşı tavrını eleştiren Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye şu soruları yöneltti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin silah fabrikasını Katar'a satan kim? Bu beka sorunu değil mi? Bahçeli buna bir şey diyor mu? Hangi ülke bunu kabul eder?"

Söyleşinin devamında Bahçeli'yi "Cumhur İttifakının sözcüsü" olarak tanımlayan ana muhalefet lideri, "Benim milliyetçilik anlayışımla, Sayın Bahçeli'nin milliyetçilik anlayışı arasında dağlar kadar fark var. Biz vatanseveriz. Biz ordumuzun da, güvenlik güçlerimizin de güçlü olmasını isteriz" dedi.