Gündem

Kılıçdaroğlu’nun dinlediği Kırıkhanlı depremzede: Eğer AK Partiliysen çadırın da var, yiyeceğin de geliyor

"Kulunun yaptığı, Allah’ın yaptığından bize çok ağır geliyor"

14 Mart 2023 22:50

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen Hatay’ın Kırıkhan ilçesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun dinlediği bir depremzede, “Depremden üç gün sonra tabura gittim. Belediye Başkanı, Hüseyin Yayman, kaymakam içerde oturuyor. Bir TIR jeneratör geldi. Belediye başkanının şoförü 5 tane jeneratörü arabasına koydu. Çocuğa dedim ki ‘Nereye götürüyorsun bunu.’ Dedi ki ‘Bu başka yere gidiyor.’ Bunları hep götürüp satıyorlar. Biz çadırda oturamıyoruz. Eğer AK Partiliysen çadırın da var, yiyeceğin de geliyor. Encümenler oturmuş oraya. Tanıyor adamı. Beni bilmiyor. Biraz bekle, diyorlar. AK Partililere veriyorlar” diye konuştu.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe’nin taraftar gruplarından biri olan Genç Fenerbahçeliler’in (Genç FB) kurduğu aşevini de ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Kırıkhanlı depremzedelere şunları söyledi:

"Şimdi kucaklaşmayacaksak ne zaman kucaklaşacağız?"

“Şimdi kucaklaşmayacaksak ne zaman kucaklaşacağız? O nedenle bir arzunuz, bir beklentiniz varsa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız burada. Hepsi de emrinizdeler. Ben de emrinizdeyim. Beraber elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Yaralarınızı sarmak için biz de merhem olmaya çalışacağız. Bilmenizi isterim.”

Deprem yardımlarında ayrımcılık yapıldığını belirten bir depremzede şunları söyledi:

"Eğer AK Partiliysen çadırın da var, yiyeceğin de geliyor"

“Depremden üç gün sonra tabura gittim. Belediye Başkanı, Hüseyin Yayman (AKP Milletvekili), kaymakam içerde oturuyor. Bir çadıra gittim. Bir TIR jeneratör geldi. Belediye başkanının şoförü 5 tane jeneratörü arabasına koydu. Çocuğa dedim ki ‘Nereye götürüyorsun bunu.’ Dedi ki ‘Bu başka yere gidiyor.’ Bunları hep götürüp satıyorlar. Biz çadırda oturamıyoruz. Eğer AK Partiliysen çadırın da var, yiyeceğin de geliyor. Encümenler oturmuş oraya. Tanıyor adamı. Beni bilmiyor. Biraz bekle, diyorlar. AK Partililere veriyorlar.”

Bir başka depremzede, bu görüşe katılarak “Torpil yapıyorlar” diye ekledi. Engelli bir çocuğunun olduğunu söyleyen depremzede ise “5 sefer gittim. Hepsi tamam, arkası boş” dedi.