Seçim 2023

Kılıçdaroğlu’ndan milliyetçilere: İlk turda bize oy vermeyenleri ikna edin, kavgacı dil kullanmayın

24 Mayıs 2023 16:43

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, milliyetçilerle buluşmasında, ilk turda kendisine oy vermeyenlerin ikna edilmesini ve bunu yaparken de “kavgacı bir dil kullanılmaması”nı istedi.

 Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da aralarında eski ülkü ocakları başkanlarının da bulunduğu yaklaşık bin kişilik milliyetçi kanaat önderleriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu ile birlikte Milliyetçi Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, MHP Ankara eski İl Başkanı Ercan Koç, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ile Ülkü Ocakları eski Başkanı Ramazan Kubat konuşma yaptı.

 “Tüm propaganda araçlarını kullanın”

 Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, iktidarın terörle iş birliği yapıldığına dair iddialarının hakikatten yoksun olduğunu belirterek, salondaki kanaat önderlerinden gerçekleri yüz yüze topluma anlatmasını istediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, seçime birkaç gün kala başta yüz yüze olmak üzere tüm propaganda araçlarının kullanılması gerektiğine de dikkat çekerek, “Topluma gerçekleri anlatın. Birinci turda bize oy vermemiş olan milliyetçi arkadaşlara niyetimizi anlatın ve ikna edin. Yalnız bunu yaparken kesinlikle kavgacı bir dil kullanmayın” dediği de öğrenildi.

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve T24’ün sorusunu yanıtlayan Azmi Karamahmutoğlu da “Siyasal kimlikler üzerinden değil de değişimin niçin gerektiği ve değişimle birlikte Türkiye’nin kazanacaklarının neler olduğu konuşuldu” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin, çözüm sürecindeki AKP hariç tüm hükümetlerinin bugüne kadar terörle mücadele ettiğini ve etmeye devam edeceğini kaydeden Karamahmutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

 “Biz destekliyorsak sarayın aparatı elinden alınmıştır”

 “Salonu dolduran insanlar teşkilatlarda yöneticilik yapmış insanlardır. Bunlar sadece partiler siyasal dernekler değil, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşlarında yöneticilik yapmış insanlardır. Terör üzerinden yapılan seçim kampanyasının neyi hedeflediğini biliyorlardır. Ama bu propaganda Türk milliyetçileri ile etnik ayrılıkçı terörü bir araya getirmek gibi absürt bir husus içeriyordu. Biz Kılıçdaroğlu’nu destekliyorsak, bu aparat sarayın elinden alınmıştır.”

 “Türkiye’nin sosyolojisini değiştirdiler”

 Toplantıda sığınmacılarla ilgili de değerlendirmelerin yapıldığını kaydeden Karamahmutoğlu, şöyle devam etti:

“Öncelikli hamlemiz belayı defetmektir. Bu bela 21 yıllık kurulu düzen bu düzen, Türkiye’nin sosyolojisini değiştirmiştir ve değiştirmeye devam etmektedir. Değişen sosyoloji yalnızca demografi ile ilgili değildir. 10 milyon sığınmacı sayısı burada kalmadı, artmaya devam etmektedir. Yanı sıra Türkiye’nin nüfus artış oranı doğurganlığın bağlı yüzde 1.5 iken sığınmacılarda bu oranın yüzde 5 olduğunu görüyoruz. 30 yılda 30 milyona yaklaşan bir nüfusa denk geleceğini hesaplıyoruz. Bu yapılan bir nüfus istilasıdır. Türkiye’de Türk nüfusunun seyreltilemsi ve azınlığa düşürülmesi için bilinçli yapıldığı düşüncesindeyiz.”