Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: "Arabanızda sigara içmeyeceksiniz" diyor, millet o sigarayı içmese bütçedeki açık daha da artacak

22 Ekim 2019 14:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında ekonomi yönetimine ilişkin olarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eleştirilerde bulundu. "Yuları kaptırdılar. Yuları kaptırırsan atın nereye gideceğine yuları tutan karar verir" diyen Kılıçdaroğlu, otomobil içinde sigara içilmesine getirilen yasakla ilgili de, "'Arabada sigara içmeyeceksin' diyorlar. Sana ne kardeşim? Araba benim. Senin başka derdin yok mu? Milletin mutfağında yangın var. Şimdi tutturdular 'sigara haramdır.' Millet sigara içmese senin bütçe açığın daha da artacak" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Millet işsizlikten bunalmış, damat bakan çıkmış 'Hane başına düşen gelir üç kat arttı' diyor. Milletin beş kuruşa ihtiyacı var. Bir ülke üretmez ve borçla geçinirse Trump'ın tweet'lerine muhattap olur. Memleketi tefecilere teslim ettiler. Yuları kaptırdılar. Yuları kaptırırsan atın nereye gideceğine yuları tutan karar verir. Arabada sigara içme diyor, alışveriş poşetinden para alıyorsun. Şimdi de tutturmuşlar 'Sigara haramdır' diyor. Beyefendi haramın ne olduğunu bilmez, kul hakkı yiyen adamdan haram anlaşılmaz. "

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı (22 Ekim 2019) konuşması için tıklayın.


TIKLAYIN - Sigara yasağı: 1940'lardaki çakmak yasağından, 2019'da sürücülere cezaya

TIKLAYIN - Özel araçta sigara cezasına itiraz hakkı var mı?

TIKLAYIN - Erdoğan: Sigara haramdır; tek tip pakete geçiyoruz, duman odalarını devreye alıyoruz