Gündem

Özel araçta sigara cezasına itiraz hakkı var mı?

30 Eylül 2019 15:08

Özel araçta sigara yasağı kapsamında polis bir günde 5 bin 63 sürücüye 774 bin 639 lira ceza kesti. Sürücü başına verilen 153 liralık idari para cezasına Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurularak itiraz edilebilir.

Türkiye’de ‘Dumansız Araç’ denetimleri kapsamında polis bir günde 5 bin 63 sürücüye 153’er lira sigara cezası kesmesi geçen haftaya damga vurdu. Özel araçta sigara yasağının kapsamı ve özel hayatın ihlali olup olmadığı tartışılıyor. Bazı okurlarım Avrupa’da bu yasağın olup olmadığını, ceza verilenler ise nereye itiraz edebileceklerini soruyorlar. Yanıtım ‘Evet’. İtiraz yolu var. Bulunduğunuz yerdeki sulh ceza mahkemesine cezanın iptali talebiyle itirazda bulunabilirsiniz.

Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun yazısında şu bilgilere yer verdi:

“Bu tartışmaya ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da vurgu yaptığı hazırlıkları süren yeni yasal düzenlemeye katkıda bulunabilmek adına hukukçularla konuştum. 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’un 2/C maddesiyle getirilen yasağın sürücüleri kapsadığı ve yolculara sigara içtikleri için ceza verilemeyeceği ağırlıklı görüş”

Yazının devamı için tıklayın