Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan '418 milyar dolar' paylaşımı: Çok büyük paradır

05 Şubat 2023 00:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz günlerde dile getirdiği 418 milyar dolar hakkında, "Unutmayın, 418 milyar dolar çok büyük paradır" ifadesini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha önce "418 milyar dolar dolar çalındığını tespit etmelerinin ardından suikast tehditleri aldığını" öne sürmüş; Sayıştay'a seslenerek, "418 milyar doları vallahi de billahi de raporda görmezsem yakarım sizleri" demişti. 

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Unutmayın, 418 milyar dolar çok büyük paradır" diye yazdı.

Hazineden çalınan 418 milyar dolar ve suikast iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ocak'taki partisinin grup toplantısında şöyle konuşmuştu:

"Partimizin görevlendirdiği uzman ekiplerimiz Hazineden çalınan paranın peşine düştüğü ve o raporların masama geldiği an korkunç bir paniğe kapıldılar. Devletin hazinesinden çalınan paranın toplamının 418 milyar dolar olduğunu saptayınca karalama kampanyaları ve suikast tehditleri gelmeye başladı. Korktum mu? Vız gelir tırıs geçer, Bay Kemal asla ve asla geri adım atmaz, kale gibiyiz, yiğit gibiyiz. Asla ve asla geri adım atmayacağız. Neleri varsa, her şeyleri ile gelsinler asla geri adım atmayacağız. Bir milim bile geri adım atmayacağız."