Gündem

Kılıçdaroğlu: Adaların silahlanmasıyla ilgili tavrımız nettir, iktidara geldiğimizde bu meseleyi biz çözeriz

11 Eylül 2022 23:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasındaki gerilime ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 'Miçotakis ile Erdoğan’ın oylarının düştüğünü' belirten CHP lideri, "Adaların silahlanmasıyla ilgili tavrımız nettir, iktidara geldiğimizde bu meseleyi biz çözeriz” açıklamasını yaptı. 

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın  "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleriyle başlayan ardından, Miçotakis'in "Yunanistan’da dayılıklara geçit yok diyorum" sözleriyle devam eden tartışmaya ilişkin Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Her iki ülkede de seçimlerin yaklaştığını ifade eden Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle oldu: 

"Bu Yunanistan meselesi ve savaş tamtamları ile ilgili… Miçotakis ile Erdoğan’ın ortak bir noktası var; ikisinin de oyları düşüyor. Haliyle iki popülist savaş kartına oynuyor. Kafa bu! Adaların silahlanmasıyla ilgili tavrımız nettir, iktidara geldiğimizde bu meseleyi biz çözeriz."

TIKLAYIN | Miçotakis'ten Erdoğan'a: Yunanistan'da dayılıklara geçit yok

TIKLAYIN | Miçotakis'ten Erdoğan'ın "bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine yanıt: NATO müttefiki bir ülkeden gelen tehditler kabul edilemez

TIKLAYIN | Erdoğan'dan Yunanistan'a: Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız; bir gece ansızın gelebiliriz

TIKLAYIN - Türkiye-Yunanistan S-300 krizi neden çıktı, suçlamalar ve stratejiler neler?