Gündem

Kılıçdaroğlu: Bu yalanları bizi kötü göstermek için üretiyorlar

CHP MYK üyelerinin birbirleriyle yumruklaştığı iddia edilmişti

31 Ocak 2019 07:37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul ve İzmir ilçe adaylarının belirlendiği tartışmalı toplantıda kavga çıktığı iddialarını, partinin kurumsal kimliğine yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, “Bu yalanları demokratik süreçleri tıkamak için üretiyorlar. Bizi kötü göstermek için üretiyorlar. Biz asla bunlara prim vermeyeceğiz” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

CHP’nin 27 Ocak’ta 19 saat süren ve toplam 145 adayın daha belirlendiği yedinci grup aday belirleme toplantısına ilişkin sosyal medya ve bazı basın-yayın organlarında ilginç iddialar ortaya atılmıştı. Özellikle sosyal medyada toplantıda kavga çıktığı ve MYK üyelerinin birbirleriyle yumruklaştığı iddiaları yayımlanmıştı. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP’nin önceki gün gerçekleştirilen MYK toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konu hakkında bir değerlendirme yaptığı ve söz konusu yalanların CHP’ye yönelik sistemli bir saldırının parçası olduğunu söylediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun, söz konusu yalanların, CHP’ye dönük saldırıların üyeler üzerinden devamının bir parçası olduğunu söylediği ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun söz konusu saldırıların CHP’nin kurumsal kimliğini kötü gösterme ve şeytanlaştırma amacıyla yapıldığını ifade ettiği kaydedildi.

 

CHP’nin kurumsal kimliğine yapılan saldırılarla ilgili önlem alacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu’nun “Biz bu saldırı kampanyasından etkilenerek kendi karar süreçlerimizi değiştirmeyeceğiz. Bu yalanları demokratik süreçleri tıkamak için üretiyorlar. Bizi kötü göstermek için üretiyorlar. Biz asla bunlara prim vermeyeceğiz” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.