Politika

Kılıçdaroğlu: Bir eşbaşkan açıklama yapmış, bizi ilgilendirmez

"Hiçbir vatandaşın oyu bir partinin ipoteğinde değil, kimlik üzerinden politika yapılamaz"

18 Mart 2019 21:44

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli'nin açıklamalarıyla ilgili gelen soruya Kılıçdaroğlu cevap verdiği sırada canlı yayındaki bantta yer alan 'HDP Eşbaşkanı' ifadesi sosyal medyada 'spekülatif' olarak yorumlandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Yeni Zelanda'daki olayı kınadım, lanetledim. Bu olayı hangi atmosferin oluşturduğuna bakılmalı. Bu atmosfer dünyada sonlandırılmalı. Konu iç politikada kullanılacak bir malzeme değil. Canlı yayın görüntüleri mitingte gösterilmemeli.

(HDP Eşbaşkanı'nın açıklaması) Bir eşbaşkan açıklama yapmış, bizi ilgilendirmez. Biz her partinin oylarını istiyoruz. Bu yüzden biz sandıkta ittifak dedik. CHP oy kullanacak her partinin oyuna taliptir. Hiçbir vatandaşın oyu bir partinin ipoteğinde değil. Kimlik üzerinden politika yapılamaz.

(Antalya Kepez'de tartışılan adaylık) Bu adam suçluysa, tutuklasınlar. Adam gelmiş CHP'de hizmet etmek istiyorum demiş, olamaz mı? Bir suçu varsa yargılasınlar bu ülkenin adaleti var. 

(Mansur Yavaş hakkındaki iddialar) Saygın dedikleri işadamı tacizci ve şizofren çıktı. Bunları hiç ciddiye almadım ki. Demokrasiye inanan seçmen sandığa gitmeli. Son iki haftada kritik illere ağırlık vereceğiz. 

Bizim belediyelerimizin olduğu yerde huzur vardır. 

(Battal İlgezdi'nin eleştirileri) Biz de zaman zaman öz eleştiri yapıyoruz. Ben de bazen vatandaşlarla oturup konuşurken oyumuz niye düşük, kabahat sizde değil bizdedir dedik. Geçmişte çözüm üretme konusunda yeterli değildik ama şimdi her konuda çözüm üreten tek partiyiz.