Gündem

Akşener'den Bahçeli'ye: Bir sonraki adım sanıyorum ki 'Sayın Öcalan' olacak

"Yanlışlığı bir karar olarak önümüze koyuyorlar, kabul etmiyoruz"

13 Mayıs 2019 15:40

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Merkezi’nde Genel Başkan Meral Akşener’i ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’na, CHP  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak , Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun eşlik etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, son başvurularının  reddedilmesine "YSK'dan farklı bir karar beklemiyorduk" yorumunda bulundu. Akşener ise Bahçeli'ye yüklenerek, "Yıllarca bebek katili, İmralı canisi dediğini terörist başına birdenbire Öcalan demeye başladı" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu: YSK'dan farklı bir karar beklemiyorduk

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle: 

Ölümle karşı karşıya bırakılan gazeteci Demirağ da gündeme geldi. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.  Yüksek Seçim Kurulu'ndan farklı bir karar zaten beklemiyorduk. YSK, zaten kendisini reddeden bir kurum. Şimdi düşünün sandık aynı, heyet aynı heyet, seçmen aynı oy kullanıyorlar. Aynı zarfa koyuluyor 4 pusula var. Bu zarfı kabul ediyorum ama birisini doğru bulmuyorum diyor. İBB'yi kabul etmiyorum diyor. Neye göre? İlkokuldan mezun olan bir kişiye sorsanız "Burada bir sakatlık var" der. Yanlışlığı yargı kararı olarak bizim önümüze koyuyorlar bunu doğru bulmuyoruz. YSK'da 7 çete var. Bunlar talimat karar vermiştir. Bu bizi asla umutsuzluğa sevk etmemeli. Neyi yaparlarsa yapsınlar İstanbul'da seçimi alacağız. 16 milyon İstanbullunun sağduyusuna ve vicdanına güveniyorum.

Bu kadar haksızlık karşısında kimse susamaz. Haksızlık karşısında duran dilsiz şeytandır. Çalışmalarımızı kendi aramızda konuştuk.

280 bin kişiyi kim görevlendirdi? Sayın Erdoğan. Elimizde görüntü var diyordu. Çıkarsınlar göstersinler. Ortada bir hırsızlık olduğu doğrudur. Kapalı kapılar ardında milli irade çalınmıştır. Açıklarsan şapka çıkaracağım, yoksa millete bırakıyorum.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan farklı bir karar zaten beklemiyorduk. YSK, zaten kendisini reddeden bir kurum. Şimdi düşünün sandık aynı, heyet aynı heyet, seçmen aynı oy kullanıyorlar. Aynı zarfa koyuluyor 4 pusula var. Bu zarfı kabul ediyorum ama birisini doğru bulmuyorum diyor. İBB'yi kabul etmiyorum diyor. Neye göre? İlkokuldan mezun olan bir kişiye sorsanız "Burada bir sakatlık var" der. Yanlışlığı yargı kararı olarak bizim önümüze koyuyorlar bunu doğru bulmuyoruz. YSK'da 7 çete var. Bunlar talimat karar vermiştir. Bu bizi asla umutsuzluğa sevk etmemeli. Neyi yaparlarsa yapsınlar İstanbul'da seçimi alacağız. 16 milyon İstanbullunbun sağduyusuna ve vicdanına güveniyorum.

Bu kadar haksızlık karşısında kimse susamaz. Haksızlık karşısında duran dilsiz şeytandır. Çalışmalarımızı kendi aramızda konuştuk."

Akşener: Yıllarca bebek katili, İmralı canisi dediğini terörist başına birdenbire Öcalan demeye başladı

Akşener'in konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Türkiye'den dünyaya, dünyadan Türkiye'ye bakışı konuştuk. Adalet, hukuk ve demokrasiyi konuştuk. İstanbul'da bir seçim yenilemesi var. Biz İyi Parti olarak görüşlerimizi ifade ettik. bizim İstanbul'da adayımız yok, elimizdeki tüm imkânları kullanarak İmamoğlu'nu destekleyeceğiz. Seçimi bu defa açık ara farkla, herhangi bir şüpheye mahal vermeyecek şekilde çalışma yapacağız. Ben Kılıçdaroğlu'na ziyaretinden dolayı teşekkür ederim. Önemli bir söz söyledi, Liderler arasında görüş alışverişlerinin olması gerektiğini söyledi. Buradan Cumhur İttifakı'na seslenmek istiyorum; hadi toplumun yarısı ile görüşmek istemiyorsunuz da bari kendi aranızda bir araya gelin de hatlar karışmasın. Basın üzerinden konuşup hepimizi germeyin.

Dervişin fikri neyse zikri oymuş. Biz milli iradeden bahsediyoruz. Arkadaşlar çalmadan bahsediyor. Dolayısıyla uzmanlık alanları olduğu için böyle bir propaganda yolu tercih etmişler, bu ilginç. Sayın Bahçeli, çok ilginç bir savrulma içinde. Yıllarca bebek katili, İmralı canisi dediğini terörist başına birdenbire Öcalan demeye başladı. Bir sonraki adım sanıyorum ki 'Sayın Öcalan' olacak. Bu savrulmanın MHP'ye gönül veren oy veren seçmenler tarafından değerlendirileceğine inanıyorum. Biz durduğumuz yerde duruyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu, ben ve Karamollaoğlu'na PKK'lı dediler.İçişleri Bakanı denilen zat hatta Karamollaoğlu ve benim Kandil'le sözleşme imzaladığım iftirası atıldı. Ama bugün görülüyor ki Kandil'le kim ahbap. Yeni bir açılım ve saçılım meydana geldi. Bizzati sayın Bahçeli'nin diliyle ortaya konduğunu şaşkınlıkla görmüş bulunuyoruz."