Gündem

Kılıçdaroğlu: İstanbul'u Ekrem İmamoğlu kazandı, 48 saat boyunca hiç kimse uyumasın

31 Mart 2019 22:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oy sayma işlemi devam ederken kameraların karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Yerel seçimi gerçekleştirdik. Oylarımızı kullandık. Öncelikle şunu ifade etmek isterim. Bugüne kadar adaletsiz bir seçimle karşı karşıya kaldık. Medyanın zaten iktidarın kontrolünde olduğunu biliyoruz. Ama halk demokrasiyi seçti. Bu bizim için çok önemli bir ışık. Bütün baskılara, iftira kampanyalarına rağmen demokrasiden yana tavır koydu. Dünyanın bütün ülkeleri de bu tavırdan dolayı rahatlamışlardır. Çünkü Türkiye bölge ülkelerinde de örnek alınan bir ülkedir.

İstanbul’da bizim elimizdeki verilere göre İmamoğlu kazanmıştır. Başbakanlık yağmış Meclis Başkanlığı yapmış birinin –yangından mal kaçırır gibi açıklama yapmasına anlam veremedim. Bizim elimizde veriler var. Bunlara bakıyoruz.

Örgütteki bütün arkadaşlarıma sesleniyorum. 48 saat kimse uyumayacak. Tutanaklar mutlaka sizin yanınızda tutulacak. Göreceksiniz İstanbul’a da bahar gelecek. Bunu zafer olarak telaffuz etmiyoruz. Zafer düşmana karşı yapılır. Bu bir başarıdır.

Bu seçimlerde Ankara’yı, Adana’yı, Antalya’yı, Artvin’i, Bolu’yu, Ardahan’ı, Bilecik’i kazandık.

Elbette seçimin sıcaklığı geçtikten sonra Türkiye yakıcı gündemine dönecektir. Ekonomiye dönecektir. Mutfakta yangın var. Biz 11 Ağustos 2018’de Türkiye bu ekonomik krizden nasıl çıkar diye 13 madde hâklinde açıkladır. Eleştirebilirlerdi eksik diyebilirlerdi ama hiçbir şey yapmadılar. En büyük endişemiz yeniden IMF’nin kapısını çalmalarıdır.  

Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. 

Balıkesir'de Uşak'ta CHP'li arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Orada da sandıklara sahip çıkın, İyi Parti adayının kazanması için elinizden geleni yapın. 

Ayrıntılar geliyor...