Gündem

KHK'lıların kurduğu kanala erişim engeli

27 Şubat 2020 13:59

Darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden ihraç edilenlerin kurduğu KHK TV'ye erişim engeli getirildi. KHK TV kararı mahkemeye taşıyacaklarını duyurdu.

KHK TV erişim engeli haberini Twitter hesabı üzerinden şu ifadelerle duyurdu:

"KHK TV'ye mahkeme kararı olmaksızın erişim engeli getirildi. Mağdurların sesini duyuran ve gazetecilik yapan KHK TV'ye yapılan bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Gasp edilen hakkımızı almak için hukuk içerisinde tüm mücadele yollarına başvuracağız" 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu karara Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. "KHK zulmünün ortaya çıkmasını istemiyorlar" diyen Gergerlioğlu, "KHK televizyonu youtube kanalına erişim yasağı getirilmiş! Aydınlık, karanlığı mutlaka yenecek İstediğiniz kadar gözlerimizi kapamaya çalışın, güneş balçıkla sıvanmaz!" ifadelerini kullandı.

Genel Yayın Yönetmenliğini KHK ile ihraç edilen Prof. Haluk Savaş'ın yaptığı ve çalışanlarının tamamının gönüllü olduğu KHK TV, 1 Ağustos 2019'da kurulmuştu. Kanalın 22 binden fazla abonesi bulunuyor.