Gündem

KHK ile ihraç edilen Doç. Dr. Nilgün Erdem ve Araştırma Görevlisi Ekin Değirmenci görevlerine iade edildi

09 Mart 2023 23:10

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile ihraç edilen Doç. Dr. Nilgün Erdem ve Araştırma Görevlisi Ekin Değirmenci görevlerine iade edildi. 

İki eğitimcinin görevlerine iade edildiği bilgisi Mülkiyeler Birliği tarafından verildi. Birliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, iadelerin sevinçle karşılandığı belirtilirken, ihraç edilen tüm hocaların da görevlerine iade edilmesi talep edildi.

Mülkiyeler Birliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Fakültemizden ihraç edilen sevgili hocalarımız Doç. Dr. Nilgün Erdem ve Araştırma Görevlisi Ekin Değirmenci’nin görevlerine iade edilmelerinin sevincini yaşıyoruz. Haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen tüm hocalarımızın görevlerine iade edilmelerini talep ediyoruz."

Barış Akademisyenleri Twitter hesabından yapılan açıklamada da şöyle denildi:

"Hem Ankara 21. İdare Mahkemesi’nin barış imzacısı hocalarımızla ilgili yeni işe iade kararları verdiğini, hem de Dinçer Demirkent hocamızın iade kararına rağmen Ankara Üniversitesi’nin gereğini yerine getirmediğini öğrendik. Bir kez daha tekrar ediyoruz; geri döneceğiz."

Akademisyen Dinçer Demirkent, OHAL Komisyonu’na görev iade talebiyle başvurmuş ancak ret kararı verilmişti. Demirkent’e komisyonun ardından yargı yolu açılmıştı. Demirkent de Ankara 21. İdare Mahkemesi’nde göreve iade talebiyle dava açmıştı. Ankara Üniversite ise OHAL Komisyonu’ndaki işlemlerin sürmesine rağmen Demirkent’in davasının “süre aşımı yönünden reddinin gerektiğini” savunmuştu. Mahkeme, oybirliği ile Demirkent’in görevine iadesine karar vermişti.