Spor

Kesin kararını duyurdu; Sadettin Saran'dan Fenerbahçe başkan adaylığıyla ilgili açıklama

05 Mart 2024 08:30

İş insanı ve Fenerbahçe Divan Kurulu Üyesi Sadettin Saran, Fenerbahçe'ye başkan adayı olup olmayacağına ilişkin açıklamalarda bulunurken mevcut başkan Ali Koç ile ilgili de görüşünü paylaştı.

İş insanı ve Fenerbahçe Divan Kurulu Üyesi Sadettin Saran, katıldığı bir panelde önemli açıklamalar yaptı. Saran, Fenerbahçe'deki başkanlık seçimine ilişkin verdiği kararını konuk olduğu panelde net bir şekilde dile getirdi.

Sadettin Saran, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Divan Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamalara işaret ederek kararı konusunda net ifadeler kullandı.

"Ali Bey değilse..."

Katıldığı panelde açıklamalarda bulunan Sadettin Saran, Fenerbahçe'deki başkanlık seçimine ilişkin dikkat çekici ifadeler kullandı. Yaptığı açıklamada Saran, "Ali Bey de bunu Divan Kurulu toplantısında çok güzel ifade etti. Çok dikkat etmeye çalışıyorum. Çalışma arkadaşlarıma da seçim kelimesini yasakladım. Ali Bey aday değilse kim olursa olsun hiç fark etmez adayım" ifadelerini kullandı.

Ali Koç ne demişti?

3 Şubat 2024 Cumartesi günü düzenlenen Fenerbahçe Yükek Divan Kurulu Şubat Ayı Olağan Toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Ali Koç, Sadettin Saran'ın başkan adaylığına ilişkin de bilgiler vermişti.

Ali Koç'un Sadettin Saran hakkında yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

"Seçimlerden söz açılmışken Sayın Sadettin Saran konusuna da girmek istiyorum çünkü burada da çok ciddi bir yanlış algılama, anlama var. Sadettin Bey’le 21 Kasım günü yemek yemişiz, 19 Ocak günü kulübü ziyaret etmiş, 30 Ocak günü de yanılmıyorsam Yüksek Divan Kurulu’na imza teslimatını yapmış.

Şimdi, burada bir haksızlık yapılıyor. Şampiyonluğa giderken imza toplamak neyin nesi? Sayın Saran benim bir dönem daha devam etmem gerektiğini, bu konuda kendisinin aday olmak istemediğini, doğru olanın benim devam etmem olduğunu, ben de kendisine kesinlikle devam etmeyi düşünmediğimi, asla asla dememeyi öğrendiğimi ama kesinlikle devam etmeyi düşünmediğimi, o yüzden aday olarak çıkmasının iyi olacağını kendisine söyledim.

Kendisi her görüşmemizde aday olduğum takdirde kendisinin aday olmayacağını, aday olursa da çekileceğini ifade ediyor. Bence Fenerbahçe menfaatleri açısından son derece mert, şeffaf ve düzgün bir yaklaşım sergilemiştir, kendisi. Ama biz ona dedik ki, imzayı toplaman lazım ki biz seninle bilgileri paylaşalım ve başka bir aday çıkacaksa da çıkmalıdır, bilgileri biz imza toplayanlarla paylaşacağız. Biliyorsunuz, hem bizim kulübümüzde hem diğer kulüplerde bugüne kadar başkan olacağım diye ortaya çıkıp reklam yapıp hiçbir zaman başkan adayı olmayan çok insan oldu. Burada onun için imza şartını koştuk. Eskiden 200 imza idi, şimdi 500 imza. Ve verebileceğimiz hukuken sakıncası olmayan her türlü bilgiyi adaylarımızla paylaşacağımızı daha önce de söylemiştim. Bu doğrultuda şu ana kadar çıkan tek adayımız Sayın Sadettin Saran’dır. O da imzasını topladığı için bilgi alışverişine yakın zamanda başlayacağız.

Bir diğer yanlış algılama ise benim Ali Koç olarak, başkan olarak veya bu yönetimin Sadettin Bey’i desteklediği, ya da herhangi bir adayı desteklediği söz konusu değildir.

Biz, bizim yaşadıklarımızı başkası yaşamasın diye bu teklifte bulunduk. Bir an evvel adaylar çıksın. Demokrasi şöleni olacak bir ortam da hiçbir şekilde şampiyonluk yarışını etkilemez çünkü burada en önemli konu Fenerbahçe’nin menfaatidir. Dolayısıyla hem şampiyonluğa da koşabiliriz hem de demokrasi şölenimizi yaşatabiliriz.

Bu doğrultuda tüm camiamıza sesleniyorum: İmza toplandıysa bizim bilgimiz çerçevesinde, bizim uygun gördüğümüz bir süreç içerisinde yapılmıştır. Dolayısıyla lütfen bu haksızlığı yapmayın. ‘Şampiyonluğa giderken imza mı toplanır?’ Bu tamamen bizim bilgimiz çerçevesinde olmuştur. Ama dediğim gibi bizim hiçbir adayı ne destekleme lüksümüz vardır ne de tavrımız, tarzımız vardır. Bu konuda sizi bilgilendirmek istedim."