Politika

Kerestecioğlu: HDP'nin stratejisi doğru olduğu için Süleyman Soylu tepki gösteriyor

HDP Ankara Milletvekili ve Çankaya Belediye Başkan Adayı Filiz Kerestecioğlu: Belediye meclislerinde HDP’ye oy verilmeli

24 Mart 2019 08:45

HDP Ankara Milletvekili ve Çankaya Belediye Başkan Adayı Filiz Kerestecioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP milletvekillerini terörist ilan etmesiyle ilgili olarak "Bir hukukçu olarak söylüyorum bu yaptıkları suç, onun yaptıkları suç! Bunun bir soruşturulması lazım. Neden bu kadar  tepki gösteriliyor? Doğru bir strateji olduğu için" dedi. 

Koltuk sevdasının bulunmadığını, belediye meclisi ve belediyeyi birlikte yönetme iddiasında olduğunu söyleyen Kerestecioğlu, "Çankaya’da ciddi rahatsızlıklar ve oy vermeyecek olan, kararsız bir kitle de görüyorum. O insanların da bize oy vermesini hedefliyoruz. Bir seçeneği olmalı insanların. Aynı zamanda belediye meclislerinde HDP’ye oy verilmeli, her yerde bunu söylüyorum" diye konuştu. 

"Hürriyet ve CNN Türk‘ün yaptığına gazetecilik denmez"

Kerestecioğlu, Demirören Grubuna bağlı CNN Türk ve Hürriyet gazetesi'nin HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin ağzından çıkmayan bir cümle tırnak içinde vermesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

Burada bir parantezi gazeteciler için açmak gerekiyor. Yılların amiral gemisi denilen, o zamanlar da şaibeli, iktidar yanlısı haberlere imza atan bir gazete olsa da yine de içinde gazetecileri barındıran Hürriyet gazetesinin bugün düştüğü hal acıklı. CNN Türk‘ün durumu aynı şekilde acıklı. Bunlarınkine gazetecilik denmez. Gerçekten yalan haber bu. Bizden istenen, konuşmamamız! Oyumuzu vereceğiz ama ağzımızı açmayacağız! Herkes hakaret edecek HDP’ye, ona da cevap vermeyeceğiz! Hatta çok dikkat edeceğiz sözlerimize! “Selahattin Demirtaş zamanında çok iyiydi” gibi lafları yutacağız; Selahattin Demirtaş bir güvercin olmuş uçmuş gitmiş gibi davranacağız; Selahattin Demirtaş aslında cezaevinde değilmiş gibi yapacağız. Partimize bunu yapanlar, binlerce insanı gözaltına alanlar, eş başkanlarımızı tutuklayanlar yokmuş gibi davranacağız. Biz hem oy vereceğiz hem  de yokmuşuz gibi davranacağız. Böyle bir şey yok, böyle bir siyaset yok! Biz daha önce ne söylüyorsak bugün de onu söylüyoruz.

"İktidarın acıklı hali"

Kerestecioğlu, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde İstanbul’daki İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirdikleri Feminist Gece Yürüyüşü'nde kadınların ezan ıslıkladı iddiasıyla ilgili olarak "O gece haksızlıktan uyuyamadım. Üç gün ağrı kesici aldım çünkü kalkanlarla iteklemeler, gaz, darp gibi ciddi saldırılar oldu. Bu ülkenin hak etmediği bir şey bu. Toplantı gösteri hakkı, anayasal bir haktır, bunun lamı cimi yok! Bunu engelliyorsunuz ve anayasal bir suç işliyorsunuz. Bunlar da tarihin hanesine yazılıyor. O gün bütün sokaklar demir parmaklıklarla kesilmişti. Taksim’i dolaşıp gelmek zorundaydı insanlar ve buna rağmen herkes geldi. Büyük bir kalabalık ve coşku oldu. Aslında rahatsız olunan da buydu. Cumartesi Anneleri’nin, adalet arayan işçi ailelerinin, hasta tutsakların yakınlarının ayağı kesildi. Baronun yürüyüş yaptığı caddedir orası, avukatların ayağı kesildi. Kadınların da ayağı kesilmek istendi. Muhalif olan kimse sokakta olmasın, bize karşı ses yükseltmesin istendi. 16 senedir yapılan bir yürüyüş ve ben hemen hemen hepsine gittim. Orada ne sesi olursa olsun duymak mümkün değildir çünkü herkesin elinde düdükler vardır. Kimse bu iddiaya inanmadı, bunu savunmadı. Hatta kendi içlerinde de yazanlar özür diledi. Aslında bu, iktidarın acıklı hali" dedi.


Gazete Duvar'da yer alan Filiz Kerestecioğlu söyleşisinin tamamı için tıklayınız