Gündem

Kerem Görsev’den ‘Dipsiz Göl’ göndermesi: Bizans hazinelerini Haliç’e atmış diye duydum, kimden izin alabilirim suyunu boşaltmak için?

18 Kasım 2019 17:56

T24

Piyanist ve besteci Kerem Görsev, Gümüşhane ilinde bulunan Dipsiz Göl’ün ismi açıklanmayan iki kişinin dibinde hazine olduğu gerekçesiyle yaptığı ’define arama’ başvurusuna valilik ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün izin vermesiyle çamur çukuruna dönüştürülmesiyle ilgili kinayeli bir yorum yaptı.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Görsev, “Bizans İstanbul’u kaybedince bütün hazinelerini Haliç’e atmış diye duydum. Kimden izin alabilirim Haliç’in suyunu boşaltıp altın ve mücevherleri bulmak için” diye sordu.

Ne olmuştu?

İsmi açıklanmayan iki kişi, Gümüşhane merkeze 50 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden 2 bin 140 metre yükseklikte bulunan gölde kazı çalışması yapmak için başvurdu. Gümüşhane Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü ise kazı yapılmasına izin verdi. Gümüşhane Müze Müdürü ile jandarma yetkilileri kazıya eşlik etti. Göldeki su tahliye edilirken iş makineleri göl alanını kazmaya başladı. Dördüncü günün sonunda gölde altın olduğu iddiaları üzerine başlayan kazı, altınlar bulunamayınca sonlandırıldı. Göl toprakla dolduruldu. 

TIKLAYIN - Define aramak için kurutulan Dipsiz Göl'le ilgili soruşturma açıldı