Spor

Kerem Aktürkoğlu'nun menajeri doğruladı: Galatasaray ile Spartak Moskova anlaştı

07 Ağustos 2024 16:22

Spartak Moskova'nın Galatasaray'dan Kerem Aktürkoğlu ve Derrick Köhn'ü 20 milyon euro bonservis bedeli teklif ederek istediği iddia edildi. Kerem'in menajeri William D'Avila transfer iddialarını doğrularken, Galatasaray ve Spartak Moskova'nın futbolcusu için anlaştığını açıkladı. Menajer yaptığı açıklamada kulüplerin prensipte anllaştığını ancak Aktürkoğlu'nun kişisel koşulları anlamında anlaşmaya daha varılmadığını belirtti.

Süper Lig'in ilk haftasında oynayacağı Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da transfer hareketlilikleri yaşanıyor.

Sarı - kırmızılılarda takım kaptanlarından Kerem Aktürkoğlu ile İspanya ve Rusya'dan birçok kulübün ilgilendiği iddia edilmişti.

Yıldız futbolcunun menajeri William D'Avila, Rusya basınına yaptığı açıklamada Galatasaray'ın Spartak Moskova ile transfer için anlaşmaya vardığını açıkladı.

"Kişisel koşulları konusunda henüz anlaşamadık"

Kerem Aktürkoplu'nun Spartak Moskova ile görüşmelerini sürdürdüğünü Match TV'ye söyleyen William D'Avila: "Galatasaray ile Spartak Moskova arasında anlaşmaya varıldı fakat oyuncunun kişisel koşulları konusunda henüz anlaşamadık" dedi.

Spartak Moskova'nın Kerem Aktürkoğlu için Galatasaray'a 13 milyon euro ödemeyi kabul ettiği aktarıldı.

Aktürkoğlu'nun Galatasaray'daki performansı

2020'nin eylül ayında Galatasaray'a 24 Erzincanspor'dan transfer olan 25 yaşındaki futbolcu, sarı - kırmızılılarda 174 maçta 44 gol - 39 asistlik bir performans sergiledi.

Spartak Moskova, Köhn'e de talip

Öte yandan Serhan Türk'ün haberine göre Spartak Moskova, Galatasaray'dan Derrick Köhn'e de talip oldu.

Köhn için 7 milyon euroluk teklifte bulunan Rus ekibinin oyuncu ve temsilcisiyle görüşmelerinin devam ettiği kaydedildi.

Galatasaray'a geçtiğimiz sezonun devre arasında 3.3 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Derrick Köhn, sarı - kırmızılılarda çıktığı 16 maçta 1 gol - 2 asistlik bir performans ortaya koydu.

20+2 milyon euroluk teklif

Spartak Moskova'nın Aktürkoğlu ve Köhn için Galatasaray'a 20+2 milyon euroluk teklif yaptığı ve kulüplerin büyük ölçüde anlaşmaya vardığı belirtiliyor. Oyuncuların temsilcileri Rus ekibi ile görüşmeye devam ediyor. (Skorer)