Gündem

Kendisini 'jandarma' olarak tanıttı; dolandırmak istediği vatandaş durumu anlayınca yakalandı

Olayla ilgili adli işlemlere başlandı

12 Temmuz 2022 00:40

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, B.Ç.'ye, kendisini jandarma olarak tanıtarak dolandırmaya çalışan şüpheli, vatandaşın dolandırılmak üzere olduğunu anlayarak ihbarda bulunması üzerine jandarma tarafından yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre; Tavşanlı ilçesi Aliköy'de oturan B.Ç.'ye ait ev telefonunu arayan şahıs, kendisini jandarma olarak tanıtarak, “Hakkınızdaki şikayetten dolayı Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı, evinize gelen görevliye ne kadar paranız ve ziynet eşyası varsa verin incelenecek" dedi. 

Telefonda görüşme devam ederken B.Ç., evinin önünde bekleyen şüpheli M.Y.'ye; 2 adet çeyrek altın, 2 adet büyük altın, 1 adet bilezik, 1 adet gerdanlık teslim edeceği esnada, dolandırılmak üzere olduğunu anladı.

B.Ç.'nin, dolandırılacağını; daha önce jandarma tarafından dolandırıcılık olayları ile ilgili vatandaşlara gönderilen, 'jandarma personelinin, vatandaştan hiçbir şekilde para ve ziynet eşyası talep etmeyeceği' yönünde yapılan bilgilendirmeleri hatırlayıp anladığı öğrenildi.

B.Ç.’nin altınlarını teslim etmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ni araması üzerine şüpheli M.Y. evden kaçarak uzaklaştı.

Ev sahibinin şikayetçi olması üzerine Kütahya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan özel ekip oluşturularak yapılan araştırmalarda şüpheli şahsın, köy içerisine yaya olarak geldiğinin tespit edildi. Yaya olan şüphelinin, fazla uzaklaşamayacağı değerlendirilerek köy içerisinde ve çevresinde yapılan arama sonucu M.Y. yakalandı.

Olayla ilgili adli işlemlere başlandı. (İHA)