Gündem

Kendisine verilen cezayı basınla paylaşan öğretmene soruşturma

Milli Eğitim Bakanlığı, kendisine verilen cezayı paylaşan matematik öğretmeni Osman Akyol hakkında soruşturma başlattı

07 Şubat 2019 12:04

Bir seminerde sorduğu soru nedeniyle verilen “dikkat çekme” cezasının belgesini basın ile paylaşan  matematik öğretmeni Osman Akyol hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Gazete Duvar’da yer alan İstanbul Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmenliği yapan Akyol'a 12 Haziran 2018 günü okulda verilen “Çocuk İhmal ve İstismarı” konulu mesleki seminerde sorduğu, “Okuduğum bir gazete haberinde yazdığına göre, Almanya’da ensest ilişki daha çok Müslüman aileler arasında yaygınmış. Bu vahim tablonun oluşmasında Hazreti Muhammed’in Hazreti Ayşe’yle altı yaşında evlenip dokuz yaşında ilişkiye girmesinin, ümmetine örnek olması hasebiyle, bir payı yok mu?” sorusu nedeniyle önce “dikkat çekme” cezası verildi. Ardından bu cezayı Oda TV ile paylaştığı ve beyanat verdiği, ayrıca ceza belgesini Facebook hesabından da paylaştığı gerekçesiyle okul müdürünün şikâyeti üzerine bakanlık soruşturması açıldı.

Son savunması istendi

26 Kasım 2018 günü iki bakanlık müfettişi tarafından okulda ifadesi alınan Akyol’dan verilecek ceza öncesi Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından son savunması istendi.

Akyol, çok şaşkın olduğunu ve bu kadarını beklemediğini söyleyerek, “Malum soruyu ülkede düşünce ve ifade özgürlüğü olduğunu sanarak sordum. Bu soruşturma gösteriyor ki artık soru sormak soruşturma konusuymuş. Ayrıca Facebook’ta paylaştığım ceza belgesinde ‘gizli’ ibaresi yoktu o neden soruşturma konusu yapıldı onu da anlamış değilim” dedi.