Gündem

'Kemal Bey ayağa kalktı' açıklamasını yalanlayan Akşener'e Candaş Tolga Işık'tan yanıt

07 Mart 2023 22:54

Gazeteci Candaş Tolga Işık, "Sn. Akşener bana verdiği beyanatın aksini söyleyip "Kemal Bey ayağa kalkmadı" demiş. Söylemediği bir şey yazdığım iddia ediliyorsa paylaşabilirim." dedi. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HaberTürk canlı yayınında gazeteci Fatih Altaylı'nın "Kemal Bey'in ayağa kalktığı, Temel Bey'in 'Yeter ya!' diye bağırdığı doğru mu?" şeklindeki sorusuna, "Temel Bey öyle bir şey demedi. O yaş grubu sabır konusunda uzman, geldiği gelenek var. Kemal Bey'i de sabırlı insan olarak tanıyorum. Erkekler birbirine karşı inanılmaz saygılı. Sizin bam diye söylediğiniz söz. Kadınlar daha açık. Kimse ayağa kalkmadı." ifadelerini kullandı. 

Candaş Tolga Işık Twitter'dan şu yanıtı verdi: 

"Sn. Akşener bana verdiği beyanatın aksini söyleyip "Kemal Bey ayağa kalkmadı" demiş. Yazdıklarımı kelimesi kelimesine özel kalem md aracılığıyla bizzat kendisine tekrar WatsApp'tan da onaylatıp paylaştım. Söylemediği bir şey yazdığım iddia ediliyorsa paylaşabilirim.

Az önce özel kalem md Esma Hanım'la konuştum "Sayın genel başkan Teke Tek'te ikinci toplantıyı kastediyor. Sizin yazdıklarınızı kendisi de doğrulayıp yazdınız" dedi. "Düzeltmenizi rica ediyorum" dedim. "Yayında düzeltir birazdan" dedi."

Sayın Akşener'in özel kalem müdürü @esmabekar2 hanımefendi aradı, "Aktardığınız bilgiler tamamen Gn Başkan'a ait sözler, bugün bahsedilen ikinci toplantı Yanlış anlaşılma oldu, paylaşımınızı teyit için ben de RT ediyorum" dedi. Konu benim için kapanmıştır. Hassasiyet için teşekkür ederim."

Ne olmuştu? 

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Akşener'le görüştüğünü belirtmiş, Akşener'in açıklamalarını Twitter hesabından paylaşmıştı:

Ağır suçlamalarla Altılı Masa'dan ayrılan Meral Akşener, 2 Mart'ta gerilim yaşanan toplantıya ilişkin olarak, "İsterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim' dedim, Kılıçdaroğlu bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı" dedi. Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının da masanın diğer üyeleri arasında konuşulduğunu da dile getirdi.

TIKLAYIN | Akşener: "Bir kamuoyu araştırması yapalım, ona göre hareket edelim" dedim, Kılıçdaroğlu hiddetlenip ayağa kalktı