Çevre

Kaz Dağları Su ve Vicdan Nöbeti'nde 48'inci gün: Hasankeyf'e destek etkinliklerine çağrı yapıldı

Nöbetin aralıksız sürdüğü bölgeye, ziyaretçi akını devam ediyor

11 Eylül 2019 15:30

Kaz Dağları'ndaki siyanürlü altın arama faaliyetlerine karşı başlatılan "Su ve Vicdan Nöbeti" 48. gününde devam ediyor. Nöbete katılan gönüllüler, Hasankeyf'te düzenlenecek destek etkinliklerine de katılma çağrısında bulundu.

Pankartlar asıldı

Kanada merkezli altın arama şirketi Alamos Gold ve yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından yapılmak istenen siyanürle altın arama faaliyetlerine karşı içinde bölgede yaşayanların da bulunduğu doğal yaşam savunucularının Kirazlı’da bulunan Balaban mevkiinde başlatmış olduğu “Su ve Vicdan Nöbeti” 48’inci gününde devam ediyor. Gece ve gündüz aralıksız süren nöbeti her gün olduğu gibi bugün de kent merkezinden gelen onlarca yurttaş ziyaret etti. Nöbetin devam ettiği alana, “Haydi Kirazlı’ya su toprak ve havamız için”, “Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser”, “Diren Kaz Dağları Munzur seninle”, “Onlar ormandan gidene kadar biz burayı terk etmiyoruz” ve “Kaz Dağları halkındır doğa çocukların” pankartları asıldı.
 
Ziyaretçiler ve nöbet gönüllüleri gün içinde neler yapacaklarına, bundan sonraki eylem etkinlik planlarına ve her gün yaklaşık 200 bin ağacın kesildiği şantiye alanına gidiş amaçlarına dair konuşmalar yapıldı. Ardından nöbetin sürdüğü Balaban mevkiine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olan şantiyeye yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında sık sık “Bu daha başlangıç mücadeleye devam, havana suyuna doğana sahip çık” sloganı atıldı.
 
Yürüyüş sonunda şantiye kapısına ulaşan kitle burada bir süre bekledikten sonra tekrar nöbetin sürdüğü alana dönerek eylemlerine devam etti.

Hasankeyf çağrısı

“Su ve Vicdan Nöbeti” gönüllüleri ayrıca 14 Eylül Cumartesi günü nöbetin devam ettiği alanda düzenleyecekleri Hasankeyf destek etkinliklerine katılım çağrısı yaptı.(MA)