Seçim 2023

Kayyumla yönetilen Cizre Belediyesi, CHP'nin seçim bürosuna önce onay verdi, bir gün sonra önünde yol çalışması başlattı

28 Nisan 2023 11:57

T24 Ankara

CHP Şırnak Milletvekili Adayı Botan Cizreli, kayyum tarafından yönetilen Cizre Belediyesi’nin, CHP’nin seçim ofisi önünde, ofisin açılmasından bir gün sonra yol çalışması başlattığını söyledi.

Seçim bürosu önünde açıklama yapan Cizreli, şunları söyledi:

"Bizler Millet İttifakı olarak adil bir seçim için defalarca çağrıda bulunsak da maalesef 14 Mayıs'a yaklaştıkça çeşitli engellemelerle karşılaşıyoruz. Şu anda Dağkapı Mahallesi'nde bulunan seçim büromuzdayız. Bu büronun açılacağını kaymakamlığa bildirdik ve 'uygundur' şeklinde geri dönüş aldık. Ayın 24'ünde bizim seçim büromuza onay vermiş kaymakamlık ayın 25'inde akşam vakti buraya gelerek bantlar çekerek yol çalışması başlatmış.

"Çalışma planlıysa, neden bize bildirilmedi?"

Seçme ve seçilme hakkını yok sayan kayyım kararıyla belediyemizin başına atanan kaymakam hanıma bazı sorular sormak istiyorum. Bir; eğer bu yol çalışması daha önce planlandıysa neden bize bildirilmedi? İki; buraya gönderdiğiniz iş makinelerinin yukarıdaki bayraklara zarar vereceğini bilmiyor musunuz? Bayraklarımızı kaldırmak zorunda kaldık. Seçim döneminde propaganda özgürlüğümüze bir kısıtlama değil midir bu?

"Devlet adabına yakışıyor mu?"

Üç; yol çalışmasıyla kaldırdığınız toz ile CHP'nin politikalarını öğrenmek isteyen Cizrelileri engelleyeceğinizi mi zannediyorsunuz? Dört; Cizre'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na rekor oy çıkacağını bildiğiniz için çalışmalarımızı sekteye uğratmaya mı çalışıyorsunuz? Beş; bu yol çalışmasının ne zaman başlayacağı ve ne zaman biteceği bize bildirilmedi. Belediyeyi bu şekilde yönetmek devlet adabına yakışıyor mu?


Hangi engeller karşımıza çıkarsa çıksın seçim bürolarımızı terk etmeyeceğimizi tüm hemşehrilerimize bildirmek istiyorum. Bu ilkel engellemelere karşı tepkisini göstermek için tüm Cizrelileri seçim bürolarımıza bekliyoruz.
"